Bhangarh - prekliate mesto Indie

Bhangarh - prekliate mesto Indie

Vyhýbajte sa mu oblúkom!

Paranormálne aktivity by chcel na vlastnej koži okúsiť každý. Aby vedel, či naozaj existujú, samozrejme... Vo vyľudnenom meste Bhangarh by ste to zažili, no pre istotu tam nechodte.

Ak by vám to nedalo, a predsa len by ste sa na toto miesto chceli vydať, vedzte, že v noci sa sem nedostanete. Vchod do mesta Bhangarh je medzi západom a východom slnka absolútne zakázaný. Na nočné dobrodružstvo teda zabudnite. Nech vám je mementom fakt, že mesto je opustené už vyše 200 rokov.

No najprv pekne po poriadku. Mali by ste si prečítať všetko, čo treba o meste (pevnosti) Bhangarh vedieť. Toto miesto je považované za najstrašidelnejšie v celej Indií, a ak to niekomu ešte nenapadlo, práve preto je doň zakázaný vstup v noci. Paranormálne aktivity sú tu na dennom poriadku a nie je to nič príjemné.

Vyľudnené mesto Bhangarh

Bhangarh uzrel svetlo sveta v roku 1573. Založil ho vládca Bhagwant Das ako sídlo či rezidenciu svojho druhého syna. Skladá sa z chrámov, palácov, niekoľkých brán aj dediny, v ktorej žili miestni. Bhangarh však preklial tamojší svätý muž menom Baba Balnath. Vtedy to všetko začalo. A trvá to do dnes.

Aby sme ale dodržali genézu legendy, tá vraví, že svätý muž Baba Balnath, ktorého príbytok bol na mieste, kde sa mala postaviť pevnosť Bhangarh, dal súhlas na výstuvbu pevnosti s podmienkou, že pevnosť nebude vrhať tieň do jeho príbytku, inak pevnosť zničí. Ako to dopadlo, už zrejme tušíte.

Prekliatie síce je legendou, no všetko nasvedčuje tomu, že pravdivou. Paranormálne aktivity postupne vyháňali ľudí, až sa Bhangarh v roku 1783 úplne vyľudnil a ostal opusteným mestom duchov. Odvtedy už veľa vody pretieklo, no nik zatiaľ nedokázal vyvrátiť pravdivosť legendy o prekliatom meste.

Pevnosť Bhangarh

K mestu sa však viaže aj iný príbeh. Ten súvisí s princeznou Ratnavati a čarodejníkom Singhiya-tom, ktorý bol do princeznej zamilovaný. Jedného dňa pripravil Singhiya pre princeznú elixír, ktorý stačilo ucítiť a Ratnavati by sa doň zamilovala. Princezná však plán odhalila, prekazila a čarodejník od zlosti uvrhol na mesto kliatbu.

Bhangarh je veľmi autentický, paláce a chrámy sú zachované, a ak sa rozhodne navštíviť ho, budete si môcť dokonale predstaviť odohrávanie oboch týchto príbehov. Sami nebudete, pravdepodobne s vami pôjdu aj iní návštevníci, ktorí budú chcieť odhaliť nevysvetliteľné javy. A čo legendy? Posúďte sami.

Mimochodom, telo svätého muža, Baba Balnatha, je v meste pochované dodnes...