Bahía Gardner - domov matky prírody

Bahía Gardner - domov matky prírody

Fauna a flóra ako z rozprávky

Neopísateľná fauna a flóra. Takto si zapamätá pláž Bahía Gardner každý fajnšmeker, ktorý sa sem rozhodne zavítať. A rozhodne nič neoľutuje. Tak hor sa spoznávať Ekvádor!

Ekvádor jednoznačne nepatrí medzi bežné exotické dovolenkové destinácie a popravde z našich končín sa tam veľa ľudí len tak nevyberie. O to väčšie a krajšie bude vaše prekvapenie, keď sa sem rozhodnete vydať. Na to však musíte byť naozaj vášnivým cestovateľom a tak trocha aj fajnšmekrom. Ak ste sa v predchádzajúcich vetách našli, ďalej nepremýšľajte a začnite sa tešiť na pláž Bahía Gardner, ktorá svojou netradičnosťou priam oplýva.

Bahía Gardner by sa dala nazvať samotným lonom matky prírody a vy už asi tušíte, že to, čo uvidíte na tejto pláži a v jej okolí, neuvidíte nikde na svete. Azda aj preto patrí medzi tie najlepšie pláže. Kombinácia fauny a flóry vám poskytne pocit, že ste sa ocitli na úplne inej planéte. Tak napríklad, Bahía Gardner je domovom nezvyčajných mánt či uškatcov. Suly modronohé vám však tiež vyrazia dych, a to ani zďaleka nie je všetko. To ale musíte vidieť na vlastné oči!

Ak sme tvrdili, že táto destinácia je pre skutočných fajnšmekrov, musíme to zopakovať. Doprava nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou. V Ekvádore je ideálne tráviť dovolenku v Quite, prípadne aj v prímorských „letoviskách“, no treba rátať s tým, že na Bahía Gardner, ktorá sa mimochodom nachádza na Galapágoch, sa dopravíte iba z Quita. A to letecky a následne loďou. Jedným dychom však treba dodať, že keď už sem prídete, bude to stáť naozaj za to.