Deťom vstup zakázaný!

Deťom vstup zakázaný!

Hotely s týmto pravidlom zažívajú boom.

Márne by ste v nich hľadali tobogany, detský bazén, animačné programy pre najmenších či detský kútik. V týchto hoteloch deti ani neubytujú. Sú iba pre dospelých.

V hoteloch označených ako Adults only nájdete výlučne dospelých hostí od 18 rokov, v ojedinelých prípadoch od 15 rokov. Nebudete tu počuť detský džavot či pokriky v bazéne. Služby i animačný program sú zamerané len pre dospelých a rezervácie rodín s deťmi neprijímajú. Nejde o žiadnu diskrimináciu, ako by sa možno na prvý pohľad mohlo zdať. Základnou myšlienkou takýchto hotelov je poskytnúť dospelým pohodlie a nerušený oddych od naháňačiek a ruchu každodenného života. A nalejme si čistého vína, napriek neutíchajúcej láske k deťom, nie vždy si dokážete oddýchnuť, keď vás neustále obklopuje detský plač či džavot. Občas sa vyskytnú situácie, kedy naozaj potrebujete absolútny pokoj a ticho. A rodinné hotely, skrátka, zväčša disponujú rozdielnym zariadením, toboganmi, detskými kútikmi, majú živú atmosféru a vytúženého ticha a kľudu sa nie vždy dočkáte.

Hotel s označením Adults only ponúka nielen ubytovanie iba pre dospelých, ale aj zábavu pre dospelých a chýba v ňom babysitting, detské ihriská a bazény. Hotelová kuchyňa sa orientuje iba na dospelého zákazníka a súčasťou hotelového vybavenia nie sú postieľky, príslušenstvo pre bábätká či hracie kútiky.

Relax v sieti niekde na pláži

Požiadavka na ubytovacie zariadenie, ktoré nie je určené pre rodiny s deťmi je pri určovaní kritérii dovolenky v poslednej dobe čoraz frekventovanejšia. Hotely pre dospelých vyhľadávajú predovšetkým starší ľudia s odrastenými deťmi, ktoré s nimi už na dovolenky necestujú. Alebo naopak dvojice, ktoré ešte deti nemajú. Prípadne ľudia, ktorí sú single, často vorkoholici, a potrebujú totálne vypnúť z každodennej reality.

Hotely s týmto zameraním sa objavujú v ponuke slovenských cestoviek približne od roku 2012, najprv to boli rezorty v Egypte a na Malorke. Keďže záujem o tento typ dovolenky z roka na rok narastá, niektoré hotely sa do tejto podoby vyprofilovali zámerne. V niektorých regiónoch je takýchto hotelov viac, no napríklad v Turecku je ich ako šafranu. A naopak v Španielsku a na španielskych ostrovoch, v Egypte či Tunisku nájdete viacero takýchto hotelov. Na panenských Maldivách - top destinácii pre medové týždne - existuje minimum hotelov pre rodiny s deťmi, skôr sa orientujú na páry, prípadne je hotel rozdelený na dve časti a do jednej z nich deti nemajú prístup. Podobné rozdelenie funguje aj v Dominikánskej republike. Nájdete tu buď vyslovene rodinné hotely alebo rezorty pre dospelých nad 18 rokov.

RADA MALÉHO PRINCA

Ak si teda vyslovene želáte dovolenku bez detí, už viete, čo hľadať. Označenie Adults only.