English booking Thai booking

10 najlepších atrakcií v Krabi

12. marec 2017

Tieto musíš vidieť!

10 najlepších atrakcií v Krabi

#1 Railay Beach

Na začiatok svojho zoznamu si napíš Railay Beach. Ak tam už máš niečo iné, vymaž, zahoď, spál, začni písať odznova. Provincia Krabi je v prvom rade tradičnou exotickou destináciou. S plážami teda rátať musíš. Railay Beach patrí nielen medzi najkrajšie pláže v Thajsku, no tiež medzi najvyhľadávanejšie. Poviem ti ale tajomstvo, ktoré ťa zhodí zo stoličky. Railay Beach je tak trochu nesprávny názov. Označuje totiž celú oblasť prístupnú iba loďou. Tých pláží je tu viac, a okrem toho, nájdeš tu ešte vápencové skaly, lagúny či množstvo skrytých jaskýň. To je romantika, čo?

Railay Beach Krabi

#2 Thung Teao

Okrem pláží je Krabi známe svojou prírodnou krásou. Tú síce uvidíš aj na tých plážach, ale chce to niečo viac! Spomínaš si na poslednú dovolenku v Chorvátsku a napríklad na Národný park Krka? V Krabi to bude podobné, len asi miliónkrát lepšie. Predsa len, exotika je exotika. Thung Teao lesný prírodný park (Thung Teao Forest Nature Park) je skutočný unikát. Niet sa čo diviť, že patrí medzi najlepšie atrakcie v Krabi. Nížinné lesy prepletené skrz na skrz náučnými chodníkmi ťa prinútia mať otvorené ústa od rána do večera. Ou, a nezabudni na prírodný smaragdový bazén!

Emerald Pool Krabi

#3 Klong Thom

Nepovedz, že netúžiš vidieť tropickú džungľu! Krabi ti to umožní. No, keď sa odhodláš, nezabudni sa zastaviť pri horúcich prameňoch Klong Thom (Klong Thom Hot Springs). Nachádzajú sa pri prírodnej rezervácií Khao Phra Bang Khram. Prečo sú také unikátne? Predstav si staroveké vulkanické komory a z nich vyvierajúce príjemne horúce pramene. To všetko niekde uprostred džungle. Tak preto! Vraj majú tiež liečivé účinky. Napríklad na reumu, ischias či celý rad kožných problémov. Skôr ako sem dotiahneš svojich starých rodičov, vedz, že nikto tieto účinky nepotvrdil.

Klong Thom Hot Springs Krabi

#4 Ao Luk

Počas dovolenky v Krabi musíš navštíviť oblasť Ao Luk. Jednoducho, musíš! Vyžaduje si to síce odvážnejšiu povahu, ale to nebude problém, však? Pozri, trocha dobrodružstva ešte nikomu neuškodilo. Oblasť Ao Luk je známa mangrovníkmi. Množstvom mangrovníkov. A tiež jaskyňami. Všeobecne, ide o veľmi zachovalú, priam až panenskú prírodu, a tú sa oplatí spoznávať. Zvlášť, ak ide o zaujímavé miesta v Krabi, akým je aj táto oblasť. Okrem toho, aspoň uvidíš väčšiu časť provincie. Ao Luk sa nachádza len približne 40 km severne od hlavného mesta, Krabi.

Ao Luk Krabi

#5 Wat Tham Sua

Pýtaš sa prečo navštíviť Krabi? Tu máš ďalší dôvod! Wat Tham Sua, najznámejší chrám v celej provincii. Pokladaný je za najvýznamnejšiu historickú pamiatku tejto exotickej destinácie. A teraz dávaj pozor! Nájdeš tu bludisko prírodných jaskýň obklopených džungľou. Žijú tu budhistickí mnísi. Chrámu sa tiež vraví Tigria jaskyňa, podľa odtlačku tigrej laby v stene jednej z jaskýň. Poriadna záhada, však? Najlákavejších je ale 1 272 schodov na vrch k zlatému Budhovi. Vyjsť po nich je poriadne namáhavé. Čaká ťa ale výhľad, ktorý ťa pribije o jedno miesto na peknú chvíľu.

Wat Tham Sua Krabi

#6 Mesto Krabi

Tak krásne, očarujúce a bezstarostné. Nájdi tú odloženú ceruzku aj so zoznamom a ihneď naň dopíš hlavné mesto provincie! Ak hľadáš najlepšie atrakcie v Krabi, toto mesto nesmie chýbať. Veď samo o sebe je jednou veľkou atrakciou. Ročne sem prichádzajú davy turistov. Nemysli si teda, že keď ťa miestni zbadajú, budú skákať od nadšenia k oblakom. Dovolenkári sú tu už úplne bežným zjavom. Napriek tomu, pohostinnosti sa dočkáš. Toho sa báť nemusíš. Na spoznávanie pravej thajskej kultúry je mesto Krabi ako stvorené. A tých pamiatok čo tu nájdeš!

Mesto Krabi

#7 Koh Poda

Krabi je síce pevninné územie, no patrí k nemu množstvo rôznych ostrovov. Navštíviť by sa patrilo každý jeden. Nejdeš sem ale na rok, a tak ti predstavím aspoň pár z nich. Koh Poda je v provincii Krabi absolútne najznámejší. Dostaneš sa sem na tých dlhých typických loďkách, ktoré vidíš na každom obrázku, keď do vyhľadávača napíšeš Thajsko. Ruku na srdce, aspoň ich nebudeš vidieť len na obrázku, ale si na nich vyskúšaš aj plavbu. Na Koh Poda nájdeš notoricky známe biele pláže s palmami. No čistá exotika bez úpravy! A to je echt dôvod prečo navštíviť Krabi.

Koh Poda

#8 Koh Hong

Ďalší zo skupiny ostrov sa nazýva Koh Hong. Môžem ti odporučiť vybrať sa sem, ak nebudeš mať chuť na nič. Teda okrem ničnerobenia a vylihovania na panenských plážach. Koniec-koncov, tie patria medzi najkrajšie pláže v Krabi. Dotvorené atmosférou malého ostrova, je sa na čo tešiť! A keby ťa už predsa len to vylihovanie nebavilo, aktivít je tu toľko, že nebudeš vedieť, čo skôr. Šnorchlovanie v tak čistej vode bude parádny zážitok. Alebo vyskúšaš potápanie? Alebo radšej kajak, rybárčenie či turistiku v tamojšej prírode? Je to len a len na tebe, tak si vyber!

Koh Hong

#9 Koh Mor, Koh Tup a Koh Kai

Tri v jednom je lepšie ako jedno v jednom, či? Nedá mi nespomenúť tieto tri ostrovy spolu. Každý jeden z nich má niečo do seba, ale predsa len, sami o sebe sú až príliš tuctové. Ale ak ich všetkých spojíš dokopy, vznikne absolútne unikátna atrakcia. Nepripomína ti to tri prúty Svätopluka? Ale nie o tom som chcel. Koh Mor, Koh Tup a Koh Kai sú totiž spojené akýmsi prírodným piesočným chodníkom. Môžeš medzi týmito ostrovmi chodiť pešo a prezrieť si každý jeden z nich. A na Koh Tup ti môžem odporučiť stráviť viac času. Nájdeš tu krásny výhľad na ostatné dva ostrovy.

Koh Mor, Koh Tup a Koh Kai

#10 Koh Pee Pee

Tak, ako som odporúčal navštíviť Koh Pee Pee v článku čo zažiť na Phukete, odporúčam ti to aj teraz. Krabi, rovnako ako Phuket, je jedným z hlavných hotspotov na ceste ku Koh Pee Pee. Hlavnou atrakciou tohto ostrova je pláž Maya Bay. Tá si zahrala hlavnú rolu vo filme Pláž (The Beach) spolu s mladučkým Leonardom DiCapriom. Ak si ešte tento film nevidel, pozri si ho! Nakoniec možno návštevu Koh Pee Pee zaradíš na prvé miesto vo svojom itinerári. Predstav si pláž bielu ako sneh. Predstav si pláž, kde sa môžeš okúpať v kryštálovo čistom mori. Predstav si…

Maya Bay Koh Pee Pee

Rada EVA Air

Letenka na Krabi ťa nemusí vyjsť draho. Letecká spoločnosť EVA Air ponúka letenky do Thajska za fantastické ceny! Na letenke pritom môžeš teraz ušetriť vďaka špeciálnym ponukám EVA Air ešte viac. Okrem toho, ceny hotelov v Krabi sú naozaj nízke, a tak si budeš môcť dopriať veľa muziky za málo peňazí.