Cestovanie do Thajska v čase pandémie- časť 1

Cestovanie do Thajska v čase pandémie- časť 1

Konečne v exotike!

Vyskúšali sme si na vlastnej koži, aké je to v čase pandémie cestovať do Thajska. Prečítajte si čo Vás čaká!

Streda 16.12.2020 
Odlet z Schwechatu 

V utorok som bol ešte ráno na odbere pre PCR test a zároveň som si vybavil „Fit for Fly certifikát“, ktorý dostanete ak nemáte teplotu, nekašlete a nemáte žiadne prejavy infekčnej choroby. Výsledok prišiel ešte počas toho istého dňa na moje potešenie negatívny.

Okolo obeda som odcestoval z našej CK Settour na letisko Schwechat. Na hranici nás nikto nekontroloval. Viedenské letisko bolo skoro ľudoprázdne. Reštaurácie a väčšina obchodov zatvorené. Nakúpil som si ešte železné rezervy nápojov v jedinom otvorenom duty free shope. 

Jediný ľudia stáli pri check in prepážkach Qatar Airlines, kotrá ako jediná ponúka skoro denné lety do množstva dovolenkových destinácii, napriek tomu, že lietadlá sú poloprázdne. Rada sa ale rýchlo posúvala. Keď som sa dostal na radu, tak pracovníčka presne skontrolovala všetky moje povolenia, víza, certifikáty, poistenie, ubytovanie a keď bolo všetko v poriadku, tak mi namerala teplotu. Keďže som nebol zvyknutý na také teploty a potil pod rúškom, tak som mal vyššiu teplotu ako povolených 37 °C. Oblial ma pre zmenu studený pot. Trojtýždenná príprava hrozila skončiť v koši. Dámy na check ine boli ale také milé, že mi povedali, nech prídem za 15 minút na druhé meranie. Poprechádzal som sa vonku, napil sa vody a hneď som mal tú správnu predpísanú teplotu 36,5. 

Pred nástupom do lietadla sme dostali ešte chráničku na tvár z plexiskla. Takže už som nielenže nevedel poriadne dýchať, ale k tomu som ešte stratil aj ostrosť zraku. Čo všetko človek nepodstúpi, aby sa dostal konečne von z našej už skoro rok downlockovanej vlasti.

Let do Dohy prešiel rýchlo, tam som mal dve hodinky času, tak som si dal masáž a dve výborne vychladené pivá. Pri check ine znova skontrolovali všetky doklady ktoré vyžaduje Thajsko. Let cez noc prešiel rýchlo, lietadlo bolo prázdne, bol som sám na 4 sedadlách, takže som si upgradeoval ekonomickú triedu na biznisku.

Štvrtok 17.12.2020.
Príchod karanténneho hotela v Pattayi
Na letisku v Bangkoku som prešiel cez zdravotnú kontrolu s meraním teploty, cez kontrolu či mám všetky doklady a následne pasovú. Tá bola z nich najjednoduchšia. Pri kontrole imigračného formulára ešte chceli odo mňa rezerváciu ďalšieho hotela po karanténnom. Tak som si sadol vedľa a spravil si ho na bookingu. S tým boli spokojní. Našiel som si batožinu, prešiel cez colnú kontrolu, kde nás nekontrolovali, ale dali každému fľašku vody. Víťazoslávne som vkročil do príletovej haly letiska Suvarnabhumi. 

Tu si každého príšelca odchytili zástupcovia karanténnych hotelov. Odprevadili ma k už čakajúcemu privátnemu transferu do hotela. Cesty boli prázdne, takže som za hodinu a pol vystúpil pred mojim hotelom Avani Pattaya Resort. Odprevadili má na ďalší zdravotný check aj s meraním teploty a registráciou. Zároveň mi vysvetlili ako si mám objednať jedlo na celý budúci deň, ako si mam ráno a večer zmerať teplotu a fotku merania poslať cez LINE zdravotnému personálu, ktorí tu v hoteli je.
Odprevadili ma cez krásnu tropickú záhradu do mojej izby, ktorá je na prízemí, vstup má zo záhrady a má malú terasu s výhľadom na krásny avšak zatvorený bazén.
Bol som upozornený, že do výsledkov ďalšieho PCR testu je mojím životným priestorom izba a terasa.

Vybalil som sa, udomácnil s novým priestorom a pripil si sám zo sebou s becherovkou, ktorú som si priniesol zo sebou. V cene je všetko jedlo a nealko, ale žiadne pivečko ani vínko. 

Budúcich 15 dní určite budú absolútne novou cestovateľskou skúsenosťou pre mňa. Ale povedal som si, že ich využijem maximálne aktívne a hlavne pracovne. Žiadne (zbytočné) rozptyľovanie na pláži alebo v baroch a diskotékach. 

Za úspech ale považujem že môj pohľad z terasy nie je diaľnica v Bangkoku, ale tropická záhrada s tropickou vlhkosťou vzduchu a slnkom celý deň.