ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Tento rok neotáľajte s výberom letnej dovolenky.

Tento rok neotáľajte s výberom letnej dovolenky.

Poznáme horúce tohtoročné trendy!

Letnú dovolenku by ste mali aktívne hľadať a rezervovať už teraz. Vieme, prečo sa najlepšie ponuky tento rok bleskovo rozchytajú.

Geopolitická situácia v Európe a na Blízkom východe poriadne zamiešala karty aj v turistickom ruchu. Zdá sa, že rezorty v Egypte a Turecku - dvoch dlhodobo najobľúbenejších dovolenkových destináciách - budú tento rok zívať prázdnotou. Mnohí touroperátori tam zrušili lety alebo ponuky. Kam budete môcť ísť na letnú dovolenku?

Výber relatívne bezpečných krajín bez politických nepokojov sa stále zužuje a tie krajiny, ktoré budú tento rok náhradou za tradičné destinácie ako Egypt, Tunis či Turecko, sa pravdepodobne veľmi rýchlo rozchytajú, predovšetkým nemeckými turistami. Môže sa tak pokojne stať, že keď sa na jar „zobudíte” a budete hľadať letnú dovolenku, väčšina zájazdov už bude obsadená.

Užívanie si letnej dovolenky v exotike s celou rodinou.

U nás, Slovákov bol dlhodobo obľúbeným dovolenkovým cieľom práve Egypt, pretože v posledných rokoch mal najlepší pomer cena/výkon. Ak máte na dovolenku vyčlenený nižší rozpočet, prakticky k nemu neexistuje vhodná alternatíva, čo znamená letecký zájazd s určitým štandardom kvality služieb. Je teda celkom možné, že tento rok sa budete musieť rozhodnúť, či pôjdete na dovolenku s určitým bezpečnostným rizikom alebo za zájazd zaplatíte viac, prípadne sa vzdáte leteckej dovolenky a radšej uprednostníte pobyt doma, či v európskych destináciách ako je Chorvátsko, Taliansko a podobne.

Ak plánujete dovolenku do vzdialenejších končín, vedzte, že turizmus sa začína viac orientovať smerom na západ, čo najďalej od problematických zón. Ako alternatíva k spomínaným obľúbeným destináciám sa budú oveľa viac predávať dovolenky do Karibiku. Karibská oblasť má svoje nepopierateľné benefity - je ďaleko od ohniska súčasných konfliktov, lieta sa tam priamymi letmi z Viedne, kvalita služieb je vysoká a za prijateľné ceny. Spomedzi karibských krajín je najhorúcejšou favoritkou Dominikánska republika.

Nechať sa zlákať na miestnu kuchyňu v podaní morských plodov.

Zvýšený prílev dovolenkárov očakávajú aj Baleárske ostrovy, Kanárske ostrovy, Madeira, Kapverdy či Španielsko. Ale aj Srí Lanka a ďalšie perly Indického oceánu, kam sa lieta aj priamo z Viedne a let tam netrvá príliš dlho.

Napriek politickej situácii obľúbené destinácie na Blízkom východe ako Abu Dhabi či Dubaj, ktorých popularita posledné roky dramaticky stúpa, o svoj status neprídu. Práve naopak, tieto destinácie sa stále rozvíjajú a investori neustále stavajú nové rezorty a zábavné centrá. Na vzostupe je aj Omán. Čoraz obľúbenejšie - predovšetkým u nezávislých alebo skúsených cestovateľov - sú aj krajiny juhovýchodnej Ázie, na vzostupe je predovšetkým Mjanmarsko a Vietnam.

Tak čo, už viete kam budete baliť kufre?