ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Po dovolenke v tomto thajskom hoteli sa domov už nebudete chcieť vrátiť!

Po dovolenke v tomto thajskom hoteli sa domov už nebudete chcieť vrátiť!

Raj na obľúbenom Krabi

Pláž z rovnomenného kinotrháku, v ktorom hviezdil Leonardo Di Caprio je nuda v porovnaní s tým, čo objavíte v thajskom rezorte Rayavadee.

Do tohto pozemského raja sa dostanete jedine loďou. Z troch strán obklopený snehobielymi plážami, pred zrakom sveta ukrytý vápencovými útesmi, nachádza sa na okraji národného parku na polostrove Krabi jeden z najunikátnejších hotelov v celom Thajsku. V objatí hustej tropickej vegetácie, kokosovníkových hájov a tyrkysového Andamanského mora, pripomína exotickú rozprávku. Službami, zážitkami, gastronómiou aj atmosférou. Čo takto čerstvo ugrilované úlovky z rybolovu, ktoré si pri svite sviečok a mesiaca vychutnáte na pláži alebo v jaskyni? Ťažká romantika! Alebo kajakovanie na rieke medzi mangrovníkmi, jazda na slonoch po džungli či kurz lahodnej thajskej kuchyne? To všetko a ešte omnoho viac vás čaká v tomto špičkovom hoteli, ktorý je prudko návykový. Nebude sa vám chcieť odísť.

Rezort Rayavadee, ktorý sa vyprofiloval ako ideálna destinácia pre medové týždne, rodinnú dovolenku či svadby v exotike, je držiteľom množstva ocenení a cerfitikátov. Vlani sa stal víťazom Conde Nast Traveler’s Annual Readers’Choice Awards vo viacerých kategóriách. Má prvenstvo medzi Top 25 ázijskými rezortami, top 40 plážovými rezortami sveta v rokoch 2014 - 2015. Tento rok získal aj prvé miesto Trip Advisor’s Traveler’s Choice Awards v kategórii Top 25 luxusných thajských hotelov. V roku 2014 získal Trip Advisor’s Certificate of Excellence a bol tiež zaradený do UK Tatler Travel Guide’s 101 najlepších hotelov na svete.

V tomto rezorte nie je núdza ani o známe tváre. Dovolenkovala tu napríklad herečka Gwyneth Paltrow, jej kolega Collin Farell či modelka Kate Moss.

Takto budete bývať

Rezort Rayavadee je už od svojho otvorenia „eco friendly”, čo znamená šetrný k životnému prostrediu. Spája tak v sebe nepopierateľný luxus a komfort s citlivým prístupom a je v harmónii s prírodou. Pozostáva z 98 rozprávkových pavilónov a 4 luxusných súkromných víl. Na poschodí sú spálňové priestory, na prízemí obytné. Na výber máte viacero typov ubytovania: pavilóny (2 typy) a vily (1 typ) pre rodiny sú naozaj priestranné, s dostatkom súkromia a veľkým privátnym bazénom. Každý typ ubytovacieho zariadenia je veľkoryso vybavený. V niektorých je súčasťou bazén, sauna či jacuzzi.

Toto ochutnáte

Hotel vám môže pripadať ako dobre strážené tajomstvo, no jeho reštauračné zariadenia patria medzi najvychýrenejšie v celom Thajsku. Sú štyri - Raya Dining, Krua Phranang, Raitalay Terrace a The Grotto. Krua Phranang je najromantickejšia hotelová reštaurácia - na pláži, s nohami zaborenými do piesku vám naservírujú špeciality klasickej thajskej kuchyne. Čo v preklade znamená gastronomický orgazmus. The Grotto (jaskyňa) má naozaj trefný názov - nachádza sa totiž v prastarej jaskyni vápencového útesu na okraji pláže Phranang. Atmosféra je nezabudnuteľná a kulinárske zážitky tiež. Hotel je známy tým, že pre svojich hostí pripravuje nezabudnuteľné zážitky v každej oblasti - aj v gastronómii. Pred pár rokmi tu napríklad hosťoval Belgičan Roger van Damme, michelinovský šéfkuchár a jeden z najtalentovanejších cukrárov v Európe, ktorý sa pri tvorbe svojich sladkých umeleckých diel inšpiruje napríklad molekulárnou gastronómiou.

Toto zažijete

Je vysoko pravdepodobné, že k chytaniu bronzu sa na dovolenke v Rayavadee ani nedostanete. Hotel totiž ponúka plné priehrštie zážitkov, ktorým len sotva možno odolať. Napríklad jazdu na slonoch, trek po džungli, relax pod vodopádom, kajakovanie, kurz varenia thajskej kuchyne či vyrezávania z ovocia, nezabudnuteľný výlet luxusným motorovým člnom na ostrov Pee Pee, ktorý po svete preslávil hollywoodsky trhák Pláž s Leonardom Di Capriom v hlavnej úlohe. Alebo vás vezmú do slávnej zátoky Phang Nga Bay a na ostrov Jamesa Bonda, kde sa natáčal film 007 Muž so zlatou zbraňou. Alebo na turistický Phuket, do džungle známeho národného parku Khao Sok či na Bambusový ostrov susediaci s Pee Pee Don a Phi Phi Ley, kde sa môžete oddávať nerušenému ničnerobeniu na snehobielych plážach a v krištáľovo čistej vode. Podvečer sa môžete vydať loďou po okolitých ostrovoch, plávať, šnorchlovať a sledovať západ slnka s vychladenou sangriou a jednohubkami. Skrátka ťažká romantika!

Samozrejme, v Rayavadee myslia aj na športových nadšencov a tak môžete objaviť v rámci túry s hotelovým sprievodcom chodníčky v džungli či skrytú lagúnu (organizujú viacero trekov) alebo vyskúšať kajakovanie, windsurfing či plachtenie. Určite si užijete dva vonkajšie tenisové kurty skryté pod skalnatou stenou útesu či klimatizované squashové ihrisko, pingpongové ihrisko či posilňovňu. Náčinie na športy ako kanoe, šnorchlovanie či windsurfind máte ako hoteloví hostia k dispozícii zdarma. Nezáleží na tom, či ste pokročilí potápači alebo začiatočníci, môžete zažiť dobrodružstvo pod hladinou s certifikovanými profesionálmi. V Rayavadee si dokonca môžete urobiť trojdňový kurz a získať PADI certifikát. Krabi je jednou z najlepších destinácií pre skalolezectvo a miestne vápencové útesy sú rajom pre všetkých lezcov, lákajú sem ľudí z celého sveta.

Takto vás rozmaznajú

Rayavadee Spa je považované za najunikátnejšie v celom Thajsku. Široká ponuka terapií je založená na starodávnych liečivých thajských tradíciách a filozofii. Okrem masáží a rôznych balíčkov (napríklad poldňové procedúry) si môžete dopriať kvetný kúpeľ, saunu, ošetrenia pleti, zábaly a pílingy na prírodnej báze. Súčasťou spa je salón krásy, spa a butik. Konajú sa tu aj špeciálne akcie na posilnenie tela, mysle i ducha, napríklad hodiny kundalini jogy.

Ak sa chcete rozmaznať aj príjemným suvenírom, ktorý vám bude navždy pripomínať nezabudnuteľnú dovolenku v Rayavadee, prevetrajte peňaženku v hotelovom butiku s vyše 2 500 rôznymi vecami - od šperkov až po starožitotnosti, ktorý je jediný päťhviezdičkovým obchodom na celom Krabi.

Na Krabi sa dostanete napríklad priamym letom z Bangkoku alebo aj zo známeho letoviska ostrov Phuket. Na tento thajský ostrov sa dostanete s jedným či dvoma medzipristátiami z Viedne alebo Budapešti. Spojenie Phuket - Krabi môžete absolvovať autobusom, taxíkom alebo aj trajektom. Na letisku v Krabi si zakúpite aj package transfer, ktorý vám zabezpečí odvoz z letiska až priamo na vaše vytúžené miesto.