ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kam ísť na dovolenku v máji?

Kam ísť na dovolenku v máji?

Slnko, kvety a hudba

Kam ísť na dovolenku v máji? Neviete, kam cestovať, a ktoré destinácie sa v máji oplatia? My vám to prezradíme!

2017

Slnko, kvety a hudba

Krátko pred letnými prázdninami lákajú mnohí operátori s priaznivými cenami. Dovolenkové oázy ešte nie sú tak preplnené, juh Európy ešte nie je horúci. Predovšetkým pre aktívnych dovolenkárov, ktorých cieľ dovolenky je v Európe, je máj dobrý cestovný čas. Tak sú napríklad Južné Tirolsko, ale aj La Palma obľúbenými dovolenkovými destináciami pre vandrovníkov.

Aj Škótsko a Írskov máji a júni častejšie suchšie a dokonca teplejšie ako vlastné letné mesiace. Pretože tak alebo onak v keltských častiach Britských ostrovov nie sú žiadne ročné obdobia, ale len počasie, je výlet v polovici mája ideálny: ceny sú výrazne nižšie ako v hlavnej sezóne - a ešte nič nie je preplnené. Krajinky sa k tomu často ešte prezentujú kontrastnejšie než inokedy. Dolu v údolí kvitnú rašeliniská a vresoviská, zatiaľ čo na vrcholoch leží ešte sneh. Má to niečo do seba.

Aj v máji sa umiestňuje opäť Praha na tipovacom zozname. Hudobní fanúšikovia si potom prídu na svoje na festivale „Pražská jar“: od 12. mája do 2. júna je na programe klasika. Londýn sa v tom čase predstavuje na každoročnej záhradkárskej výstave „Chelsea Flower Show“ po dobu piatich dní v plnom kvete. Dátum: 23. – 27. máj.

2016

Kvitnúci máj v Londýne

Krátko pred letnými prázdninami lákajú operátori veľmi atraktívnimi cenami. Prázdninové raje nie sú tak preplnené a teploty v krajinách Južnej Európy ešte nie sú tak vysoké, ako v júli a auguste.

Predovšetkým pre aktívnych dovolenkárov, ktorí stavia na dovolenku v Európe, je máj optimálna doba na cestovanie. Napríklad také Južné Tirolsko či La Palma sú  pre turistov obľúbenými prázdninovými destináciami.

Kto plánuje návštevu miest, nemal by zabudnúť na Prahu. Obzvlášť milovníci hudby si prídu v máji v českom hlavnom meste na svoje, keď na festivale Pražská jar" zaznie klasická hudba.

Alebo radšej Londýn? Na každoročnej výstave záhradníctva, Chelsea Flower Show v Royal Hospital, sa hlavné mesto ukazuje päť dní v plnom kvete. V juhoanglickom Brightone sa zasa v máji koná najväčší festival v krajine - sprievody, hudba a divadlá vo formáte XXL.

2015

Hagia Sofia alebo krétsky cirkevný sviatok?

Teraz, krátko pred letnými prázdninami, ponúka veľa destinácií ešte stále prijateľné ceny a hlavne južné krajiny Európy nezápasia s vysokými teplotami. Napríklad Kréta, najväčší grécky ostrov, láka so svojimi príjemnými 24 stupňami Celzia predovšetkým vyznávačov pešej turistiky. Voda s teplotou 20 stupňov Celzia umožňuje otužilejším aj kúpanie. Kto sa zaujíma o tradičnú kultúru, môže 21.05. navštíviť krétsky cirkevný sviatok v Gra Ligiá pri Ierápetra.

V mesiaci máj panujú aj v Istanbule teploty okolo 20 stupňov Celzia. Je to ideálny čas na návštevu tejto tureckej metropoly, ktorej história sa datuje až 3000 rokov dozadu.

A opäť Baleáry a Kanáre: od Malorky až po Ibizu, od Lanzarote až po Tenerife – obe skupiny ostrovov rozkvitajú s každoročnou pravidelnosťou práve v tomto mesiaci. Máj je pravdepodobne najideálnejší čas na cestovanie do týchto destinácií.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v máji môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie májové destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.