Kam ísť na dovolenku v januári?

Kam ísť na dovolenku v januári?

Preč zo zimy

Kam ísť na dovolenku v januári? Neviete, kam cestovať a ktoré destinácie sa v januári oplatia? My vám to prezradíme!

2017

Preč zo zimy

Voľakedy sme označovali január a február so silným mrazom ako najhlbšiu zimu. Dnes zvyčajne prevláda klimatický chaos. Ako by bolo namiesto toho s jasnými podmienkami? Na Kanárskych ostrovoch je jar.

A v zásade, vlastne stále. Napríklad Tenerife. Na juhu si prídu na svoje tiež kúpajúci sa, pretože teploty vzduchu a vody sú vďaka Kanárskym prúdom zriedka pod 20 stupňov. Cenove sú Kanárske ostrovy v zime mimo sezónu výhrou: let a hostel stoja od 160 eur za týždeň, kto preferuje štyri hviezdičky, zaplatí asi od 400 eur nahor. Charterové lety tam a späť od cca 229 eur, Finca (španielsky vidiecky dom so záhradou) k tomu je tiež lacná.

Tip pre kombinovaný lacný let plus ubytovanie

Najnižšie ceny získame, keď si rezervujeme proti zaužívaným trendom a pravidlám - nie od piatku do piatku, ale napríklad vo štvrtok tam, v utorok späť. Mimo sezónu Vám vyhovejú tiež majitelia Finca: treba sa jednoducho len opýtať, aj keď je tu udané „deň zmeny turnusu je sobota".

20 stupňov nie je dostatočne teplé? Potom by boli dobrou alternatívou Maldivy. Ostrovný štát v Indickom oceáne je obzvlášť atraktívny pre plavcov a potápačov v januári, pretože v tomto čase je more pokojné a veľmi priezračné - ideálne na ponorenie sa ku koralovým útesom. Avšak, to je tiež najdrahšia dovolenková doba, pretože prvé tri mesiace roka je tu hlavná sezóna.

Tip na letnú dovolenku: Je čas, urobiť si plány! Last minute bola kedysi v móde, krátkodobé rezervácie sú teraz zvyčajne drahšie. Zľavu za včasnú rezerváciu dovolenky ponúka mnoho našich operátorov len do konca januára.

2016

Skoky z ostrovov na Novom Zélande

Chuť na zimné športy? Potom môžete vyraziť na zjazdovku! Snowboardisti a lyžiari nájdu v Alpách od januára až do marca najlepšie podmienky.

Alebo máte po krk európskej zimy? Našťastie je na druhom konci sveta teraz leto - napríklad na Novom Zélande. Fjordy, ľadovce a dažďové pralesy, sopky, gejzíry, vinice a palmové pláže - na oboch ostrovoch vás očakáva mnohorakosť ako v máloktorej inej krajine. Užite si príjemný životný štýl Kiwis" a preskúmajte s dostatkom voľného času divy prírody pri príjemných teplotách okolo 25 stupňov.

Nie je dosť teplo? Potom by bola dobrou alternatívou Jamajka. Tam je v januári, pri teplotách okolo 30 stupňov, pomerne sucho a predovšetkým bez búrok. Ideálny čas pre milovníkov prírody a kúpania. Kultúrnym vrcholom je v dňoch 15. a 16. januára hudobný festival "Rebel Salute" - nutnosť pre všetkých fanúšikov reggae.

Tip

Väčšina dovolenkárov sa rozhoduje už šesť mesiacov v predstihu, kam by mala viesť ich cesta v lete - využite možnosť zľavy za skorú rezerváciu, ktorú ponúka väčšina agentúr.

2015

Sneh alebo palmy?

Chuť na zimné športy? Tak potom na lyže a hor sa do hôr! V Alpách majú najvyššiu sezónu pre snowboardistov a lyžiarov od januára až do marca.

Žiadna chuť na zimu? Našťastie, existujú aj iné kúty našej planéty. Napríklad Thajsko: v centre krajiny, kde sa nachádza hlavné mesto Bangkok sa pohybujú priemerné teploty v januári medzi 20 a 30 stupňov Celzia. Aj ostrov Koh Samui je v tomto ročnom období ideálny na relax – množstvo pláží a k tomu tyrkysové more. Na Jamajke je to momentálne s teplotami okolo 30 stupňov Celzia, relatívne sucho a hlavne bez búrok, a trvalého dažďa. Ideálny čas pre milovníkov kúpania a prírody. Kultúrny highlight je dňa 15. 01. - koná sa hudobný festival "Rebel Salute" – zraz všetkých Reggae fanúšikov.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v januári môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie marcové destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.