Kam ísť na dovolenku v apríli?

Kam ísť na dovolenku v apríli?

Kto môže, prepláva okolo veľkonočných prázdnin

Kam ísť na dovolenku v apríli? Neviete, kam cestovať a ktoré destinácie sa v apríli oplatí navštíviť? My vám to prezradíme!

2017

Kto môže, prepláva okolo veľkonočných prázdnin

Apríl je polčas medzi tradičnými outs v zime aj v lete. Nie je to klasický cestovný čas, len školské prázdniny okolo Veľkej noci sa starajú o oživenie cestovného ruchu - a na krátky čas, ale výdatne rastúce ceny. Kto môže, mal by sa tomuto času (cca 10. – 21. apríl) úplne vyhnúť – to mocne ušetrí peniaze.

Mimo tohto intermezza s vysokými cenami lákajú ale v apríli zvláštne ponuky. Prečo nie do Šanghaja? Vydajte sa na cestu, aby ste pri asi 20 stupňoch objavili jednu z najzaujímavejších metropol na svete! Nikde inde nie je moderná Čína hmatateľnejšia než v tomto fascinujúcom veľkomeste.

Tiež Marrákeš sa oplatí v apríli: farebné bazáre a nádherné paláce - svet Orientu fascinuje. Marocké kráľovské mesto je ostatne prístupné tiež na početných stredomorských okružných plavbách z prístavov Casablanca a Agadir.

2016

Metropola na dvoch kontinentoch

Počasie v Európe je v apríli zvyčajne veľmi premenlivé. Raz svieti slnko, potom opäť, niekoľko dní, prší. Ideálny čas na eurovíkendy, teda cestovanie po mestách - Lisabon, Paríž alebo Istanbul.

Istanbul je jediná metropola na svete, ktorá leží na dvoch kontinentoch - Európe a Ázii. Mesto vás svojím miernym a vlhkým morským podnebím pozýva pri príjemných 17-tich stupňoch na prechádzku a nákupy. Priatelia kvetov prichádzajú v apríli na dvojtýždňový Tulipánový festival", pri ktorom zakvitnú milióny tulipánov.

V apríli sa oplatí aj Marrákeš. Farebné otvorené trhy a nádherné paláce - podivuhodný svet Orientu vás očarí. Marocké kráľovské mesto je, ostatne, dosiahnuteľné aj na početných okružných plavbách po Stredomorí z prístavov Casablanca a Agadir.

2015

Draci alebo moderná Čína ?

Konečne! Dni sú dlhšie, kvety začínajú kvitnúť a slnko láka von do prírody. Dovolenka na Veľkú noc (03. až 06.04.) je tradične drahšia, preto necestujte hneď na začiatku mesiaca.

V Turecku v Ägäis na západe krajiny je ešte stále príjemne pri 20 stupňoch Celzia. Predtým, ako sa začne hlavná sezóna, je tu možnosť stráviť svoju dovolenku. V lete je tu jednoznačne až priveľmi horúco. K vrcholom predsezóny patrí sviatok drakov na polostrove Datça, ktorý sa koná v termíne 23. a 24.04. Po suchej studenej zime je apríl s teplotami okolo 20 stupňov Celzia tiež najideálnejší čas na návštevu mesta Shanghai. Na žiadnom inom mieste krajiny nie je moderná Čína takto na dosah ruky ako v tomto „Megacity“.

Vycestujte na dovolenku vtedy, kedy sa vám to oplatí!

Pre výhodné cenové ponuky dovolenky v apríli môžete navštíviť podstránku našeho chutného nástroja Navi, ktorý vám ukáže najlacnejšie aprílové destinácie. Keď sa pohráte s kritériami, určite nájdete cenovo veľmi výhodnú dovolenku.