Tigrie národné parky - ako z Knihy džunglí

Tigrie národné parky - ako z Knihy džunglí

Priblížte sa k Tigrovi bengálskemu

Exotická dovolenka nemusí byť iba o plážach a palmách. Môže byť tiež o džungli a zvieratách. Vydajte sa do Indie a spoznajte krásu matky prírody!

Prečo pozerať Knihu džunglí, keď ju môžete žiť? V srdci Indie sa kráľovské bengálske tigre, zvečnené v klasickom seriáli Rudyarda Kiplinga (a následné Disney filmy), búrlivo vracajú späť. Takmer dve tretiny svetovej rastúcej populácie divých tigrov (z 3 200 v roku 2010 na 3 890 v roku 2015) žijú v Indii. Pozorovatelia divokej zveri túžia zhliadnuť z najväčších mačiek na svete všetko, vrátane Dolby 3D Vision na IMAX sledujú majestátne zvieratá na ich domácej pôde. Vďaka iniciatívam pre voľne žijúce zvieratá a ich životné prostredie, národné parky Madhya Pradesh v Centrálnej Indii sú rajom pre divokých tigrov. Indická železnica zriadila nový turistický vlak Tiger Express, ktorý smeruje na safari v Bandhavgarh a Kanha, ďalších dvoch parkov, ktoré sú bohaté na tigre.

Kedy sa vydať na cestu

Od 15. októbra do marca je vrchol turistickej sezóny. Ak chcete stretnúť menej ľudí a viac tigrov, navštívte ich počas žeravého leta (apríl až jún), keď teploty obvykle dosiahnu vrchol storočia. Väčšina parkov je zatvorených počas monzúnového obdobia (júl do polovice októbra).

Veľké mačky

Dospelé bengálske tigre dosahujú váhu viac, ako 250 kg a merajú asi 3 m od nosa k chvostu.

Rada malého Princa

Rezervujte si súkromnú prehliadku na zvýšenie vašich šancí na zazretie voľne žijúcich živočíchov. Responsible Travel Tiger Watching Vacation (pre dve až 10 osôb) zahŕňa prenocovanie v lôžkových vlakoch a safari chatách, väčšinu jedál, transfery z letiska a 10 safari pod vedením miestnych prírodovedných sprievodcov.