ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Papua-Nová Guinea - drsná rajská záhrada

Papua-Nová Guinea - drsná rajská záhrada

Exotika exotík a jemný adrenalín

Prečo navštíviť túto krajinu? Prečo navštíviť krajinu, ktorá je absolútnym opakom typickej turistickej destinácie? Pretože cestovanie otvára oči.

Doba na Papuu-Novú Guineu, izolovanú a neuveriteľne drsnú rajskú záhradu, zabudla. Nachádza sa v južnom Pacifiku severne od Austrálie. Papua-Nová Guinea zahŕňa východnú polovicu druhého najväčšieho ostrova na svete, Nová Guinea, a asi 600 malých ostrovčekov. Čo sa týka domorodých kultúr v odľahlých dedinách, život do značnej miery ide ďalej ako po celé stáročia. Najnovšie iniciatívy domovského cestovného ruchu robia pre dobrodruhov cestovanie jednoduchšie. Navštívte dažďové pralesy, domov ohrozených stromových klokanov a vtákokrídlovca kráľovnej Alexandry, najväčšieho motýľa na svete, sopečné fjordy a živé koralové útesy. V Tufi rezorte, nové morské kajakové expedície umožňujú pádlovať medzi dedinami bez cesty a zostať cez noc v miestnych penziónoch. A programy rezortu Walindi zahrňujú potápačské zájazdy na palube lodi na vzdialené ostrovy Witu a Otcov útes, plných víriacich kŕdľov pestrofarebných veľkých rýb.

Kedy sa vydať na cestu

Od mája do októbra, v najlepšom počasí, na pešiu turistiku. Od júna do začiatku novembra na špičkové kultúrne podujatia ako sú Goroka show, Papua-Nová Guinea najväčší sing-sing (kmeňový folklórny fest). V decemberi až marci (obdobie dažďov) na surfovanie.

Od pobrežia k pobrežiu

Papua-Nová Guinea má okolo 600 ostrovov a dĺžka pobrežia je asi 5 100 km.

Rada malého Princa

Chodiť po tejto krajine nie je ľahké. Znížte si náklady a cestovný čas tým, že sa zameriate iba na jeden zo štyroch regiónov. Než vyrazíte, rezervujte si vnútroštátne lety online na PNG Air a Air Niugini.