ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Južná Afrika - kolíska ľudstva

Južná Afrika - kolíska ľudstva

Vráťte sa v čase o milióny rokov

Vyberte sa na jedinečnú cestu do kolísky ľudstva, do južnej Afriky. Nechajte sa zviesť evolúciou ľudstva a užite si všetko, čo tento kút zeme ponúka.

Ukazuje sa, že sa môžete vrátiť domov. Pretočte hociktorý rodinný príbeh, vráťte sa späť asi dva až tri milióny rokov a prídete do kolísky ľudstva. Nachádza sa pod trávnatými porastmi Highveld hodinu severozápadne od Johannesburgu, s rozlohou 468 km² vrakovisko áut poskytuje podzemné okno do ľudskej evolučnej histórie. Vo vápencových jaskyniach a dolomitových závrtoch vedci objavili jeden z najväčších svetových zdrojov ľudských fosílií - vrátane Little Foot, takmer kompletný staroveký ľudský skelet. Získate prehľad o objavoch v Maropengu (Setswana pre „návrat na miesto pôvodu“), mohylovito tvarované návštevnícke centrum kolísky ľudstva. Ponorte sa hlbšie so sprievodcom na prehliadku svetoznámych jaskýň Sterkfontein, miesta najdlhších svetových archeologických vykopávok (päť dní v týždni od roku 1966). Paleo Tours ponúka výlety vedené expertmi na pozorovanie prebiehajúcich vykopávok pri Sterkfontein a súkromnej zbierky skamenelín.

Kedy sa vydať na cestu

Od júna do septembra (v zime) na jasnú oblohou a príjemné teploty (v priemere medzi 4 a 19 °C). V októbri až marci (leto) je zvyčajne počasie vlhkejšie a teplejšie.

Jaskyne

Pod povrchom Kolísky ľudstva sa nachádza skrytých viac ako 200 jaskýň.

Rada malého Princa

Návštevnícke centrum Maropeng (v pondelok zatvorené) je dobrým východiskovým bodom, ale je to len jedno miesto na 468 km² svetového dedičstva UNESCO. Ak chcete získať čo najviac z Vašej návštevy, zvážte rezerváciu súkromnej prehliadky.