Hamburg - nemecké mesto mostov

Hamburg - nemecké mesto mostov

A jedno z najlepších miest na život

Neviete, čo s najbližším víkendom? Odskočte si napríklad do Hamburgu. Mesta, ktoré je bránou do sveta pre celú Európu. A že bude čo spoznávať!

Berlín má rad rock a Hamburg zasa pláva. Voda je v tomto bývalom hanzovom meste, nemeckej „brány do sveta“, už po celé stáročia a všade. Nachádza sa na rieke Labe pri Severnom mori. Hamburg je druhý najrušnejší kontajnerový prístav v Európe (po Rotterdame) a je pretkaný kanálmi. Keď príde príliv, môžete cestovať po kanáloch krížom krážom cez Speicherstadt, jednej z najväčších historických prístavných svetových skladových štvrtí. Táto revitalizovaná oblasť je súčasťou 1,57 ha HafenCity, najväčšieho európskeho projektu rozvoja mestského centra, vyrastajúceho na brehu Labe. HafenCity zachováva prvky námornej minulosti Hamburgu, pokračuje objavovanie jeho kedysi výstredného starého prístavu so skvostami ako je Labská filharmónia, ktorá bude otvorená v januári. Komplex koncertnej sály bol postavený na vrchole tehlového skladu a teraz ponúka state-of-the-art akustiku a úžasný výhľad na mesto z plošiny 11. poschodia.

Kedy sa vydať na cestu

Od mája do septembra pre mierne teploty a vonkajšie festivaly, vrátane každoročnej oslavy Narodenín hamburského prístavu. V decembri kvôli vianočným trhom.

Mosty

Hamburg sa môže pochváliť asi 2500 mostami, čo je viac ako majú Benátky, Amsterdam a Londýn dohromady. Najdlhší mestský most je Köhlbrandbrücke, tiahnuci sa takmer 4 km cez prístav.

Rada malého Princa

Ušetrite čas a peniaze pri výletoch zakúpením Hamburg Card ešte pred príchodom. Okrem neobmedzeného cestovania (na jeden deň alebo až päť dní) verejným autobusom, vlakom a prístavným trajektom, získajú držitelia karty zľavy do mnohých múzeí, reštaurácií a ďalších atrakcií.