ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Georgia - štát, kde vznikla Coca Cola

Georgia - štát, kde vznikla Coca Cola

Áno, ten štát v USA

Do USA veľa ľudí necestuje. Teda nie na dovolenku, za kultúrou či turistikou. Možno by to bolo dobre zmeniť. Začať môžete so štátom Georgia!

Staré sladké piesne nie sú jedinými melódiami udržujúcimi Georgiu v mysli milovníkov hudby. Súčasní, doma vyrastení, umelci zo štátu broskýň - vrátane Young Jeezyho a Luke Bryana - budujú na lyrickom odkaze legiend, akými sú James Brown a Ray Charles. Vypočujte si živú hudbu alebo sa pripojte k jam session v útulnom prostredí, ako je historické divadlo Holly v Dahlonega či Atlanty Apache Café. Objavujte korene georgijského zvuku v Macone, kde Jessica Walden a jej manžel, Jamie Weatherford, organizujú túry Rock Candy. „Nie je to náhoda, že Little Richard, Otis Redding, a Allman Brothers sa ponorili do mestskej duše, našli svoj hlas a vytvorili z neho zvuk“, hovorí Walden, ktorého Rock n 'Roll Stroll prechádza do „hippie crash pad“ od Allmana Brothersa. Rock zvučí v celom roku 2017 na jednom zo 75 hudobných festivalov v Georgii, ako je napríklad júnový AthFest v Aténach, domové B-52 a R.E.M. (americká rocková skupina).

Kedy sa vydať na cestu

Celoročne za živou hudbou. Od marca do októbra na vonkajšie hudobné festivaly. V júli až decemberi na mesačné koncerty Songwriter Series, ktoré sa majú navrátiť v roku 2017.

Čo si kúpiť

Majster Randy Wood pomáhal pri výrobe gitár pre takých umelcov ako Elvis a Johnny Cash. Našťastie, nie je potrebný hudobný talent na kúpu novo vyrobených huslí alebo si kúpiť nové, alebo použité banjo, gitaru, mandolínu alebo iných nástrojov z dreva v obchode neďaleko Savannah.

Návšteva koncertov

Georgia je domovom viac ako tisíc živých koncertných sál, kde sedí na koncerte, kdekoľvek, od 100 do 20 000 osôb.