Vieme, prečo vás v Kostarike čakajú zážitky na celý život!

Vieme, prečo vás v Kostarike čakajú zážitky na celý život!

Dovolenka v krajine dvoch oceánov je intenzívna.

Potápanie s delfínmi, sledovanie ohrozených morských korytnačiek, výlet k sopečnému kráteru či rafting v panenskej džungli. Kostarika si vás získa.

Perla Karibiku vám štedro dopraje to najlepšie, čo môžete v tomto kúte sveta zažiť - fascinujúcu prírodu, nezabudnuteľné zážitky a vysnívaný relax. Čakajú vás tu nádherné dlhé pláže, členité pobrežie s ostrovčekmi a výbežkami, husté smaragdovozelené tropické pralesy, horúce vulkány a divoká príroda. Pevninu z dvoch strán obmývajú dva oceány, Kostarike sa vďaka členitosti terénu, vyspelosti a prírode hovorí aj Bohaté pobrežie.

Domáce papagáje v rozmanitých farbách.

Rozmanitosť krajiny a prírodné krásy do Kostariky priťahujú cestovateľov z celého sveta. Našťastie je však tento karibský klenot stále tak trochu „neobjavený” a nepremenil sa na masovú turistickú destináciu, kde sa tlačíte hlava na hlave. A to je dobre.

Na našej planéte neexistuje veľa miest, kde môžete sledovať ohrozené morské korytnačky pri kladení vajec, migrujúce veľryby alebo krokodíliu hostinu v priamom prenose. Alebo sa potápať s delfínmi. V Kostarike áno. Vďaka ochrancovskému prístupu k životnému prostrediu sú tunajšie tropické pralesy stále domovom hravých opíc, jedovatých žiab, lenivých lenochodov, pásovcov, krokodílov, tapírov, rôznych druhov jašterov a obrovského množstva hmyzu, motýľov a exotických vtákov. Žijú tu kolibríky, papagáje ara či tukany. Dokopy vraj až 850 druhov vtákov! Ak máte šťastie (alebo smolu), hlboko vo vriacom pralese mysticky obklopenom hmlou tak môžete naďabiť na jaguára. V tunajších tropických pralesoch rastie až 1500 druhov stromov a v prírodnej rezervácii Monteverde dokonca viac než 2000 druhov rastlín, vrátane orchidejí. Fialová orchideja La Guaria Morada je tu národným kvetom.

Možnosť prenajať si od domácich na pláži katamarán alebo inú loď sa vyplatí.

Je na vás, či celé dni preleňošíte v hojdacej sieti na niektorej z krásnych pláží, alebo budete surfovať, windsurfovať či šnorchlovať. Obľúbenou turistickou destináciou je Tamarindo na severe krajiny. Aj na miestne pláže kladú obrovské korytnačky od októbra do apríla vajíčka. Mnohí cestovatelia si vytvoria z Tamarindo „základný tábor”, kde relaxujú pri mori a podnikajú odtiaľ dobrodružné výpravy do vnútrozemia. Nájdete tu množstvo hotelov na rôznej úrovni - tie najluxusnejšie aj ekonomicky najpriaznivejšie.

V Tamarindo si prídu na svoje aj surferi a rybári. V miestnych vodách sa to len tak hemží tuniakmi či mečúňmi, ktoré vám v lokálnych podnikoch radi pripravia na večeru. Nudiť sa tu určite nebudete, okrem potápania, surfovania môžete v tejto oblasti aj kajakovať, jazdiť na katamaráne či dokonca na koňoch. Môžete sa vydať aj do vnútrozemia. V okolí rieky Río Pacure, ktorá preteká cez kaňony ukryté hlboko v panenskom tropickom pralese, sú najlepšie podmienky na rafting.

Výhľad na mohutný vulkán.

Ak vám stále chýba dávka adrenalínu, čo takto safari na loďke, kde sa budete plaviť močiarom medzi krokodílmi a ďalšími exotickými zvermi? Ošetrovatelia ich možno budú kŕmiť kurčatami rovno pred vašimi očami! Alebo výprava hlboko do džungle, kde sa budete prechádzať vo vzduchu po kladkách medzi vetvami stromov a cítiť sa ako Tarzan? Nezabudnuteľné!

Mimochodom Kostarike sa hovorí aj „krajina v náručí sopiek”. Nachádza sa tu 9 aktívnych vulkánov, okolo ktorých sa rozprestierajú národné parky. Kraľuje im Národný park Arenal, ktorý sa rozkladá okolo rovnomennej sopky. Tá patrí medzi hlavné symboly Kostariky. Cez dažďový prales a skamenenú mesačnú krajinu vytvorenú zo skamenenej lávy prídete až k Arenalskému jazeru a kúpeľom Tabacón, kde sa môžete okúpať v liečivej vode.

Pozbierate si vlastné kávové bôby pre svoj lahodný mok.

Kostarika sa považuje za také „Švajčiarsko Latinskej Ameriky”. Ľudia tam neplatia za zdravotnú starostlivosť, úroveň služieb je vysoká, krajina prosperuje, okrem iného aj z banánových a kávových plantáží. Na rozdiel od niektorých iných krajín v Latinskej Amerike a Južnej Amerike je bezpečná. Pred asi 40 rokmi tu dokonca boli zrušené ozbrojené sily a svet začal Kostariku nazývať jedinou krajinou, ktorá nemá armádu.

O tom, že tu nájdete naozajstnú pohodu a šťavnatý zelený raj svedčí aj fakt, že Kostarika bola pred niekoľkými rokmi vyhlásená za najšťastnejšiu a najzelenšiu krajinu sveta, na základe merania spokojnosti obyvateľov a ďalších parametrov. Ešte váhate, či stojí za návštevu?