Vďaka tomuto hotelu nikdy na Bali nezabudnete!

Vďaka tomuto hotelu nikdy na Bali nezabudnete!

Horúci tip pre novomanželov

Viete, prečo sa hrdinka trháku Jedz, modli sa a miluj zamilovala práve na Bali? Odpoveď znie: Hotel Viceroy Bali.

Indonézsky ostrov Bali patrí do prvej päťky najatraktívnejších dovolenkových destinácii na našej planéte. Vaše srdce si získa fotogenickými smaragdovo zelenými, ryžovými poliami, obklopenými hustými šťavnatými pralesmi alebo malebnými dedinkami s typickou balijskou ornamentálnou architektúrou. Nekonečnými plážami — s bielym i čiernym pieskom, pre surferov aj tých, čo chcú len leňošiť s koktailom v ruke. Pulzujúcim nočným životom aj oázami ticha, kde môžete meditovať či cvičiť jógu a vychutnávať si prítomný okamih. Na Bali nájdete meditačné strediská, umelecké galérie aj nákupné centrá s úžasnou módou či šperkami, pralesy s opicami, chrámy uprostred jazera či na útesoch, sopku aj luxusné rezorty. Skvelé reštaurácie a bary aj autentické „vývarovne” warungy či nočné trhy s takými lahôdkami ako je čierny ryžový puding a podobne. A zoznam by mohol pokračovať. Najfascinujúcejšia na tomto ostrove je však atmosféra, ktorú vytvárajú miestni obyvatelia. Hoci Indonézia je krajina s najväčšou moslimskou populáciou na svete, Bali je jediný ostrov, kde dominuje hinduizmus. Vďaka nemu je maličký ostrov doslova posiaty tisíckami starobylých chrámov rozličných veľkostí a účelu, niekedy sú vytesané do skaly, inokedy sa ukrývajú pod zemou alebo sú súčasťou domácností. Balijčania dodnes veria na duchov a démonov, ktorých uctievajú, a to dodáva Ostrovu bohov neopakovateľnú atmosféru a robí z neho cestovateľský skvost a svetový unikát.

Nečudo, že práve tu sa odohráva posledná časť svetového bestselleru Jedz, modli sa a miluj. Celkom chápeme, prečo sa tu hlavná hrdinka, Elizabeth Gilbertová (vo filme ju stvárňuje Julia Robertsová), zamiluje. A tak nejako veríme, že ak by sme dnes po Elizabeth pátrali na Bali, našli by sme ju relaxovať v hoteli Viceroy Bali v Ubude.

Ubud a jeho okolie je kultúrnym a duchovným srdcom celého ostrova. Práve tu nájdete spomínané typické zelené ryžové políčka, hinduistické chrámy, svätyne vytesané do skál či agro farmy. Päťhviezdičkový hotel Viceroy Bali tak vari ani nemôže mať atraktívnejší polohu, než práve pár minút od centra Ubudu a jeho malých obchodíkov, galérií, útulných kaviarní či meditačných centier. Rozkladá sa v takzvanom Údolí kráľov, ako túto oblasť nazývajú domáci, pretože neďaleké dediny obývali generácie balijskej kráľovskej rodiny. Hotel vlastní austrálska rodina a vďaka jej starostlivosti a zmyslu pre detail je známy medzi cestovateľmi z celého sveta ako dokonalá tropická skrýša, kde môžu utiecť pred únavou všedných dní a načerpať sily v súkromí, luxuse a pohodlí. Niektoré známe osobnosti sa sem pravidelne vracajú práve kvôli intimite a diskrétnosti. Tú zaručuje aj privátny hotelový vrtuľník, ktorý hostí priváža do rezortu rovno z medzinárodného letiska. Hotel je jediný v oblasti Ubudu s vlastným heliportom.

Je držiteľom ocenenia za najlepší rezort na Bali v sezóne 2015 - 2016 od magazínu NOW! Bali magazine, ocenenia Condé Nast Johansen 2016 za špičkové služby. V roku 2013 získal ocenenie od World Luxury Hotel Awards v kategórii najromantickejší hotel v Ázii pre novomanželov. A je stabilným členom Small Luxury Hotels of the World.

Ako budete bývať

Rezort Viceroy Bali tvorí 25 luxusných víl, každá má vlastný bazén. Všetky ubytovacie jednotky majú to najmodernejšie vybavenie v kombinácii s tradičnou balijskou architektúrou, samozrejmosťou sú aj také drobnosti ako kávovar na espresso, vyhrievaný bazén. Architektonicky sú vily postavené tak, že vnútorné priestory sú prepojené s vonkajšími, vďaka čomu budete mať pocit absolútnej symbiózy a harmónie s okolím. A to okolie, ach! Z každej vily budete mať nádherný výhľad do údolia rieky Petan a na tropickú pestrofarebnú záhradu. Môžete si vybrať spomedzi piatich typov víl, všetky poskytujú nerušené súkromie, výhľad do údolia, bazén, mramorom vykladanú kúpeľňu a veľkú odpočiváreň. Rodiny s deťmi uprednostňujú typ „deluxe terrace villa”, kde možno prepojiť dve vily do jednej spojnými dverami. Najobľúbenejšími pre novomanželov a zaľúbencov sú vily Vice Regal Villa I. a Vice Regal Villa II., veľké, romanticky zariadené vily s rozlohou 200 až 240 metrov štvorcových, kde sa stiera hranica medzi interiérom a exteriérom. Najprepychovejšou je Viceroy Villa, pozostáva z dvoch spální a celkovej rozlohy 400 metrov štvorcových. Má bazén dlhý 12 metrov, vlastnú záhradu a balé, balijský pavilónik.

Ak sa budete chcieť poriadne vyšantiť, môžete tak urobiť v súkromnom bazéne alebo veľkom hotelovom bazéne s nekonečným okrajom, s fontánou a barom, situovaným nad údolím rieky Petan. Zaborte sa do romantických bielych sedačiek v tradičnom balijskom pavilóne balé, zatiahnite závesy a nerušene si vychutnajte lahodný koktail a výhľad na tropický eden.

Súčasťou rezortu je aj veľkoryso zariadená knižnica, takže si môžete spríjemniť relaxovanie dobrou knihou či DVD. Hotel má i klimatizovanú konferenčnú sálu s kapaciou 25 osôb a vybavením video projekciou, wifi či mikrofónmi. Tá sa využíva nielen na biznis stretnutia ale aj na rôzne oslavy, párty a svadby. Zabudli sme spomenúť, že hotel Viceroy Bali je horúcim tipom novomanželov a budúcich manželov. Vo veľkom sa tu organizujú svadby snov a nezabudnuteľné medové týždne.

V samotnom hotelovom rezorte je aj butik s ponukou kvalitného oblečenia, šperkov a suvenírov, otvorený síce od 9. do 17. večer, no keď dostanete o polnoci chuť nakupovať, žiaden problém. Recepčná vám na požiadanie obchod otvorí a bude vám k dispozícii.

Na čom si môžete pochutiť?

Ani po gastronomickej stránke sa balijský skvost menom Viceroy Bali nedá zahanbiť. Hotelová reštaurácia CasCades patrí medzi najšpičkovejšie stravovacie zariadenia na celom ostrove a pýši sa viacerými oceneniami. V roku 2007 získala ocenenie Award of excellence od amerického Wine Spectator USA, od roku 2007 do roku 2010 bola zasa držiteľkou ocenenia najlepšej indonézskej reštaurácie od American Express&Indonesia Tatler. A nie tak dávno ju magazín NOW! Bali magazine ocenil cenou Bali awards za najlepšiu európsku reštauráciu na Ostrove bohov. Podľa viacerých cestovateľských portálov a blogov patrí CasCades dokonca do rebríčku najlepších reštaurácií v juhovýchodnej Ázii.

Šéfkuchárom je tu od roku 2013 Nic Vanderbeeken, ktorý do kuchyne vkladá svoje vyše 20 ročné skúsenosti z reštaurácií v Belgicku, Francúzsku, Spojených štátov či Vietname. Niektoré z nich sa dokonca pýšia Michelinom. CasCades okrem sezónnej ponuky a degustačných menu (európske a indonézske) organizuje aj špeciálne gurmánske podujatia za účasti najlepších svetových šéfkuchárov. A čo tu môžete ochutnať? Modernú, sofistikovanú francúzsku a európsku kuchyňu šmrncnutú exotickými ázijskými chuťami a vôňami. Austrálski majitelia sú poriadne kozmopolitní, a tak na jedálnom lístku nájdete pokojne najkvalitnejší austrálsky steak z hovädzieho wagyu, kanadského homára či francúzske foie gras. A verte tomu, že niektoré kombinácie jedál v tejto štýlovej reštaurácii so strechou vysokou 10 metrov, prekvapia aj tú najdivokejšiu fantáziu.

Určite  preniknite do tajomstiev indonézskej gastronómie, nebudete ľutovať. My nedáme dopustiť na tradičné balijské vegetariánske „gado-gado”. K lahodným jedlám pridajte nádherné prostredie, jedinečné kulisy rieky Petan, široký výber vín a špičkový servis — viete si predstaviť hádam dokonalejšie miesto na zásnuby, vyznanie lásky, oslavu narodenín či jednoducho na zážitok raz za život? My nie!

Po lahodnej večery si doprajte koktail alebo drink v bare Viceroy Bar, výber tých najlepších koňakov, škótskych, japonských whisky či cigár je naozaj pestrý. Bar sa dokonca považuje za jeden z najlepších na celom ostrove, keď ide o miešanie koktailov. Slušná je aj zbierka vín z celého sveta, vrátane raritných ročníkov a odrôd.

Takto vás rozmaznajú

Na Bali sa chodí nielen za mystikou a relaxom, ale aj sa poriadne rozmaznať. Hotelové Lembah Spa s úžasným výhľadom do údolia má v repertoári širokú ponuku rôznych liečivých a skrášľovacích procedúr, ktoré vyvinul certifikovaný švajčiarsky terapeut s myšlienkou skombinovať západné znalosti s prirodzenými a tradičnými balijskými wellness technikami.

Čo tu môžete zažiť

Meditovať, jesť, (za)milovať sa, cvičiť jógu, rozmaznávať sa rôznymi procedúrami a naučiť sa potápať či surfovať. V Ubude sa môžete pokúsiť utiecť pred drzými opicami v opičom lese alebo si prenajať skúter či bicykel a vydať sa objaviť Chrám boha Ganesha v jaskyni alebo na niektorú z okolitých agro fariem ochutnať cibetkovú kávu. Milovníci turistiky, vyskúšajte si výstup na najposvätnejšiu horu pre miestnych hinduistov, sopku Gunung Agung. Alebo utečte pred civilizáciou na niektorý z neďalekých, relatívne panenských ostrovov Gili. Zážitok zaručený!