ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Takto vyzerá na Bali mágia v praxi

Takto vyzerá na Bali mágia v praxi

Majú tu najlepší bazén na svete

Romantická večera v starodávnom chráme, jóga uprostred džungle, očistný rituál na privítanie či presun z reštaurácie do vlastnej vily lanovkou. V rezorte Ubud Hanging Gardens je možné zjavne všetko.

Kto dovolenkoval na indonézskom Bali a nenavštívil pritom Ubud- kultúrne a duchovné srdce celého ostrova bohov, ten akoby tu ani nebol. No a neďaleko magického Ubudu, v srdci džungle neďaleko dediny Payangan, sa ukrýva naozaj magické miesto. Volá sa Hotel Ubud Hanging Gardens. Kaskádovito usporiadaný rezort s fotogenickým výhľadom na rieku Ayung a starodávny chrám Dalem Segara je pyšným držiteľom mnohých ocenení. A má veru aj byť prečo. Už len jeho poloha na okraji úchvatného údolia, v objatí hustej smaragdovozelenej džungle a pitoreskných ryžových polí, je jedinečná. A to sme len začali s jeho opisom.

Rezort v roku 2015 získal množstvo ocenení, porovnateľných s Oscarmi v oblasti hoteliérstva a gastronómie, napríklad cenu World Luxury Hotels Awards 2015 či Seven Star Global Luxury Awards 2015 a 2016, alebo World Travel Awards, či ďalšie prestížne uznania, ako World Luxury Spa Awards 2016 či World Luxury Restaurant Awards. O rezorte sa pravidelne píše v rôznych najčítanejších magazínoch sveta ako je Vogue, Forbes, Life, Glamour, Traveller, Bazaar a podobne.

Toto ste nevedeli

Nápad postaviť na očarujúcom Bali rezort Hanging Gardens vznikol v roku 2003, svoje brány otvoril hosťom o dva roky neskôr. Myšlienkou bolo vytvoriť niečo magické a autentické v srdci balijskej džungle, čo by hostia vnímali ako absolútne podmanivý zážitok v náruči tropickej prírody. Na stavbe rezortu v tradičnom balijskom štýle s puncom nepopierateľného luxusu pracovalo 700 remeselných majstrov. Vznikol z prírodných materiálov a rešpektuje princípy feng šuej. Z recepcie k reštaurácii vedie kľukatá cestička z 88 schodov a do vašej vily vás vyvezie maličká lanovka. TripAdvisor a Condé Nast Traveller označili kaskádovitý hotelový bazén za najlepší bazén na svete a magazín Architecture and Design ho v roku 2015 zaradil na zoznam 40 najunikátnejších bazénov sveta.

Takto budete bývať

Rezort Hanging Gardens pozostáva zo 44 súkromných víl s kapacitou do 7 osôb vo viacerých ubytovacích kategóriách: panoramatické vily - rodinné vily, vily pri rieke. Exteriér aj interiér každej z nich odráža prirodzenú, pokojnú krásu Ostrova Bohov. Z každej vyžaruje diskrétny luxus a spája v sebe modernú dobu s podmanivým balijským dekorom. V praxi to znamená ručne vyrezávaný nábytok, exotické tkaniny, vzdušný obývačkový salónik a veľkolepú kúpeľňu. Každá vila má vlastný vyhrievaný bazén. Zo súkromnej terasy budete mať výhľad ponad nekonečný bazén na prírodný raj, ktorý vyráža dych. Najvyššou kategóriou ubytovania je Club residence vila s maximálnym luxusom a súkromím. Málokto sa dozvie zvučné mená prominentných hostí v tejto vile, pretože majú súkromný príchod a odchod (check-in a check-out), vlastného lokaja, ktorý im je k dispozícii 24 hodín denne či každodenné hodinové spa procedúry vo svojej vily ako pozornosť hotela.

Toto tu zažijete

Dovolenka v tomto rezorte sa v mnohých ohľadoch podobá na duchovnú cestu a harmonicky tak korešponduje so skutočnosťou, že Bali je nesmierne spirituálne miesto (nie nadarmo sa mu hovorí aj Ostrov Bohov), kde miestni obyvatelia do dnešnej doby dodržiavajú svoje náboženské zvyky. Vaša duchovná cesta sa začne v susednom chráme Padmasana, kde vám miestny balijsky duchovný Mangku symbolicky očistí dušu i telo a udelí požehnanie počas starodávnej ceremónie Melukat a potom si v našej hotelovej kaviarni na brehu rieky môžete sami pripraviť výživný Jamu, tradičný nápoj, ktorý občerství ducha a dodá energiu. Toto požehnanie vám prinesie hlboký vnútorný pokoj a pomôže odplaviť negatívnu energiu. Toto hlboké vnorenie do miestnej kultúry a duchovnosti je dokonalý spôsob, ako začať pobyt v tomto neobyčajnom hoteli.

Ako sme spomínali, rezort je vychýrený svojimi nekonečnými bazénmi, dokonca patria medzi najlepšie bazény na svete! A teraz si predstavte romantickú večeru v súkromnom salóniku (bale) na vode, ktorý sa vznáša uprostred bazéna, ozdobený farebnými závesmi, v objatí hustej tropickej džungle s hviezdami nad hlavou na magickom Ostrove Bohov. Jednoznačne magický zážitok! Verte, že na takejto romantickej večeri sa znovu zamilujete. Alebo zamilujete ešte viac. Ešte váhate, kde stráviť medové týždne? Užite si piknik pri rieke a vychutnajte si obed na úžasnom mieste, kde sa hustá balijská džungľa stretáva s prúdom rieky Ayung. Pokiaľ sa vám to máli a chcete spojiť romantiku s mystikou (a mať zážitok na celý život), je pre vás ako stvorená večera v starodávnom svätom chráme Dalem Segara: v jednom s najspirituálnejších chrámov v Indonézii, kde vám vlastný osobný šéfkuchár pripraví exkluzívnu, súkromnú večeru. Privedú vás tam po cestičke osvetlenej sviečkami cez džungľu cez krásny most a rieku Ayung a pred samotnou večerou dostanete požehnanie a očistu od balijského duchovného. Ak sa beznádejne zamilujete do balijskej kuchyne, môžete sa ju naučiť variť. Kurz varenia je nielen kulinársky, ale aj kultúrny výlet, keď objavíte unikátne chute a techniky varenia balijskej kuchyne. Zoznámite sa s tými najexotickejšími ingredienciami, napríklad s použitím mažiaru a paličky (tradičného Ulekan) pripravíte základné zmesi balijskej kuchyne, vrátane čili sambal, arašídovej omáčky a Base Gede či Bumbu Bali spolu s celou škálou tradičných pokrmov. Naučíte sa aj klasickú metódu prípravy ryže, ktorá je pre Balijčanov symbolom života a kultúry. Ranné vtáčatá, ktoré majú chuť objavovať, vyberte sa s hotelovým sprievodcom na rannú prechádzku cez ryžové polia a údolie rieky a cestou spoznajte balijské liečivé rastliny.

Toto ochutnáte

Hotelová kuchyňa je tiež gastronomickým dobrodružstvom s piatimi hviezdičkami. Ako sme už spomínali, kulisy pre romantickú večeru či piknik sú skutočne rozmanité a nezabudnuteľné - v chráme, v intimite vlastnej luxusnej vily či vznášajúc sa na hladine bazéna. V hoteli je viacero reštaurácii, jedna z nich, s výhľadom na chrám Dalem Segara a najlepší bazén na svete, má na jedálnom lístku medzinárodnú kuchyňu. Čerstvá organická zelenina, ovocie a koreniny pochádzajú z fariem v Bedugule a tiež z vlastného pestovania. Mäso je pôvodom z juhovýchodnej Ázie a Austrálie, ryby a morské plody sú ulovené priamo v zálive Jimbaran Bay. Raw je zasa fúziou japonskej, indonézskej a juhoamerickej kuchyne. Na odvážnom jedálnom lístku nájdete napríklad juhoamerický ceviche s náznakmi a esenciami tradičných indonézskych byliniek a korenín, tiež výber lahodných a čerstvých rybích sashimi či carpaccia. Každý deň sa tu organizujú ochutnávky. Garden Bar, jeden z najlepších barov v Ubude, ponúka široký a eklektický mix inovatívnych a tradičných koktailov a prémiových stolových vín. Hotelová kaviareň je ideálnym miestom, kde si môžete vychutnať čerstvé šaláty, wrapy a čerstvo vytlačenú ovocnú šťavu z miestnej zeleniny a ovocia. V kaviarni si zasa môžete dopriať aj popoludňajší čaj či koktaily a odpočinúť pri rieke s dobrou knihou v ruke, ktorú si môžete požičať z bohato zásobenej hotelovej knižnice.

Popoludní sa v srdci divokej džungle odohráva tradičný anglický čajový rituál sprevádzaný typickými balijskými zákuskami, ale aj anglickými dobrotami ako sú brownies či krémové ovocné tartaletky a podobne. Budú sa vám zbiehať slinky.

Takto Vás rozmaznajú

Hotelové spa je rovnaké ako zvyšok rezortu - privedie vás do úžasu. Situované v nádhernej prírode, kombinuje prípravky z prírodných, lokálnych ingrediencií a starodávne techniky na skrášľovacie procedúry a terapie, ktoré upokoja myseľ, omladia telo a zenergizujú dušu. Spa sa špecializuje na reflexné masáže chodidiel, týmito technikami vám prinavrátia rovnováhu tela a pohodu. Koniec koncov, o to sa postará celkovo pobyt v tomto jedinečnom rezorte.

S odletom z Viedne, Budapešti alebo Prahy sa môžete už za niekoľko hodín s prestupom v metropolách ako Seoul, Bangkok, Shanghai, Singapur, Doha či Kuala Lumpur ovlažovať v úžasnom bazéne s výhľadom na divokú džunglu. Hotel sa nachádza neďaleko Ubudu, do ktorého sa dostanete z medzinárodného letiska v Denpasare autom za približne 90 minút (vzdialený 60 km).