Snívate o Maldivách? Toto je najlepší hotel sveta!

Snívate o Maldivách? Toto je najlepší hotel sveta!

Starosti a topánky nechajte doma

Kino v džungli pod holým nebom, masáž nad morskou hladinou či večera na opustenom ostrove? Gili Lankanfushi vám dokáže, že dovolenka na Maldivách je luxus pretavený do nezabudnuteľných zážitkov.

„Starosti nechajte doma! Do nášho hotela nepatria žiadne správy zo sveta ani žiadne topánky!” Presne touto filozofiou vás privíta luxusný maldivský rezort Gili Lankanfushi, považovaný za najlepší hotel na svete. Slovo „luxus” tu znamená nielen splnenie každého vášho želania a pohodlie v symbióze s nádhernou prírodou, ale predovšetkým zážitky. Len tu môžete sledovať filmy v kine pod holým nebom uprostred džungle, vychutnať si grilované morské plody sami na opustenom ostrove alebo chlipkať šampanské pri západe slnka v tradičnej loďke dhoni či v podzemnej enotéke ochutnávať za asistencie špičkového someliéra najlepšie vína sveta. Gili Lankanfushi je súkromný koralový ostrov dlhý 600 metrov a široký 200 metrov v lagúne na božských Maldivách. Napriek svojej miniatúrnej veľkosti sa na ňom nachádza potápačská škola, fitnes centrum, kino v džungli, tenisový kurt, bazén, Meera spa centrum, nadpozemská pláž, podzemná jaskyňa v ktorej je enotéka, niekoľko reštaurácii.

Gili Lankanfushi bol pôvodne známy ako Soneva Gili (Gili znamená „maličký koralový ostrov” v miestnom jazyku Dhivehi). Ostrov sa nachádza približne 9 - 10 hodín letu z Európy a potom asi 20 minút rýchlym člnom z letiska v hlavnom meste Maldivách - Mahé. Rezort pozostáva z viliek nad vodou poskytujúcich nerušené súkromie v kombinácii so sofistikovaným luxusom. Od svojho vzniku žne jedno ocenenie v HoReCa segmente za druhým. Nedávno sa stal víťazom prestížneho TripAdvisor Travellers’ Choice 2016 v kategórii Top 25 luxusných hotelov v Ázii. Tento rok získal aj ocenenie Conde Nast Johansens Spa Awards v kategórii Afrika, Indický oceán a Blízky východ a vlani sa v TripAdvisor Traveler’s Choice umiestnil ako najlepší hotel na svete.

Toto ste nevedeli

Áno, vo vile máte aj televízor, ale je diskrétne zakrytý. Ak chcete ostať v kontakte s vonkajším svetom, musíte pre to niečo urobiť - no naozaj to v tomto raji chcete? Gili Lankanfushi má silné zásady propagujúce ochranu životného prostredia - ryby chytajú klasicky „staromódne” na udicu, posteľná bielizeň je nebielená a neškrobená. Povzbudia vás k tomu, aby ste si svoj plastický odpad vzali domov so sebou na recykláciu, keďže na Maldivách je to dosť problematické. Ak je spln, počas večere na pláži lemovanej palmami sú všetky chodníky osvetlené len mesačným svitom. Gili Lankanfushi robí ešte aj z ekológie sexi zážitok.

Rezort je známy aj kvalitou svojho servisu. Máte k dispozícii svojho vlastného, manažéra (lokaja, asistenta?). Nazvime ho skrátka Piatok, tak ako sa volal verný priateľ Robinsona Crusoa. Tak sa tu aj volá, jednoducho Mr. Friday. Jeho úlohou je čo najviac vám spríjemniť pobyt v tomto pozemskom edene. Je tu pre vás 24 hodín denne, aby zodpovedal každú vašu otázku a požiadavku. Ba dokonca sa postará aj o zábavu vašich ratolestí, ak chcete.

Takto budete bývať

V tomto rezorte budete mať kúsok raja len pre seba. Pozostáva zo 45 luxusných viliek obklopených zo všetkých strán tyrkysovo modrou vodou. Na niektoré z nich sa dá dostať len loďou. Každá je postavená z prírodných materiálov, s rešpektom k životnému prostrediu a zariadená do najmenšieho detailu tak, aby bol pobyt v nej skutočným zážitkom. Ste tak blízko podmorskému životu, až máte pocit, že ste jeho neoddeliteľnou súčasťou. Šumenie mora a príliv či odliv počujete na svojej súkromnej terase, rovno z nej sú schodíky do mora. Každá vila má vlastný súkromný kúsok, kde sa môžete kúpať. A terasu na streche. Čaká vás aj sprcha pod holým nebom a výhľadom na lagúnu, prepojená s indoorovou kúpeľňou. Spálňa je s klimatizáciou a samozrejmosťou je moskytiéra nad posteľou. Izby sú vzrušné, svetlé a nájdete tu všetko, čo si zmyslíte, že môžete potrebovať: množstvo uterákov, županov, krémov na opaľovanie, ba dokonca zubnú pastu. Ak však náhle čokoľvek potrebujete, máte k dispozícii svojho vlastného asistenta, a to 24 hodín denne. Či už potrebujete zabookovať procedúru v spa centre, požičať si DVD alebo zmeniť dátum odletu, stačí zodvihnúť telefón.

Špecialitou je The Private Reserve, situované 500 metrov od ostrova Soneva Gili a 300 metrov od najbližšej vily. Dostanete sa sem iba loďou. Ubytovanie pozostáva z 5 oddelených budov nadizajnovaných v rustikálnom chic štýle: dve suity, každá od podlahy až po strop s oknami na troch stranách, súkromné indoorové a outdoorové relaxačné zóny a terasa na opaľovanie, veľká zariadená obývačka, hosťovská izba s kúpeľňou na druhom poschodí. Súčasťou zariadenia je aj spa so saunou, parným kúpeľom, outdoorovým a indoorovým pavilónom na procedúry, vírivka nad koralovou záhradou, fitko, plne zariadená gourmet kuchyňa, k dispozícii vlastný personál. Skrátka, rozprávka pre všetkých túžiacich uniknúť pred svetom a premeniť sa na luxusného Robinsona.

Toto tu zažijete

Ak vás nudí len tak leňošiť vo svojej sieti nad krištáľovo čistou hladinou oceánu, alebo sŕkať koktail v bare s presklenou podlahou, rozmaznajte sa v unikátnom spa a zájdite si do kina pod šírym nebom uprostred džungle. V Jungle Cinema sa dvakrát týždenne premietajú filmy a samozrejmosťou je pritom popcorn a zmrzlina. Rezort je známy netradičnými aktivitami, napríklad šnorchlovacou jógou, wakeboardingom, môžete tu aj surfovať, obuť si vodné lyže, požičať si kanoe, zahrať si tenis, dvíhať činky vo fitku či plávať v bazéne. Pre jemne dobrodružnejšie povahy je tu plavba pri východe či západe slnka v tradičnej maldivskej lodi dhoni, rybačka hlboko v mori, potápanie alebo kurz prípravy suši. Pre nenapraviteľných romantikov je prichystaná špeciálna plavba v tradičnej drevenej loďke dhoni, relaxujete na vankúšoch, vychutnávate si šampanské, zobkáte jednohubky a popritom sledujete nekonečný Indický oceán. Alebo sa vydajte na delfínie safari, garantujeme vám, že ich uvidíte!

Toto ochutnáte

Kulinárske zážitky v tomto rezorte budú rovnako neobyčajné ako to, kde budete spať a čo budete robiť. Pripravte sa na večeru pri svite mesiaca na terase svojej vily či stolovanie v podzemnej gourmet pivnici - garantujeme vám, že to, čo pred vami pristane na tanieri bude rovnako nezabudnuteľné. Tie najlahodnejšie vína či najkvalitnejšie pivá - rezort si vyslúžil povesť, že svojim hosťom poskytuje jedinečné kulinárske zážitky.

Stôl zaborený do mäkkého piesku neďaleko bazéna, neopísateľný výhľad na oceán so slnkom zapadajúcim nad lagúnou. Dívate sa z pohodlia mäkkých vankúšov, nad plážou sa vznáša vôňa dreveného uhlia a grilovaných špecialít. Máte pocit, že celý svet vám leží pri nohách, ktoré máte zaborené do piesku. Odrazu vám čašník prinesie pokrmy inšpirované miestom, kde sa nachádzate. Jednoducho eden v reštaurácii Horizon.

Reštaurácia Leaf sa nachádza v organickej záhrade a vôňa exotických bylín, ovocia a bujnej vegetácie vás omámi. Naservírujú vám tu menu inšpirované záhradou.

One Palm Island je opustený ostrov s jedinou palmou, mólom a stolovaním. Cez deň je to dokonalé miesto na leňošenie a kúpanie, v noci sa premení na jedno z najromantickejších miest na celých Maldivách, osvetlené sviečkami a lampášmi, kde si môžete vychutnať súkromnú večeru na mieru vašim želaniam.

Podzemná vínna pivnica 360° vám cez deň poslúži ako chladná skrýša pred slnečnou páľavou, kedy si tu užijete menej formálnu degustáciu vína a čokolády alebo vína. Večer vás zasa čaká exkluzívna večera a ochutnávka vín spomedzi 500 svetových vín. Na mieru vám ich vyberie hotelový someliér.

Prvotriedne saké a japonskú kuchyňu plnú vnemov ochutnáte na tichej pláži medzi reštauráciou By the sea a spa centrom. Ste tu len vy, pár ležadiel, hojdacia sieť a najlepšia japonská kuchyňa široko-ďaleko. Určite ochutnajte saké sorbet!

Overwater Bar (bar nad vodou) mení obedovú bufetovú ponuku každý deň, môžete si vyberať medzi šalátmi a polievkami, grilovanými druhmi mäsa či hranolčekmi. Aj menu v hlavnej reštaurácii je rôznorodé, čerstvé a lokálne.

Mimochodom, v Gili Lankanfushi majú pohodový prístup k raňajkám. Ak ich nestihnete do 10.30, môžete si ich objednať kedykoľvek behom dňa bez extra poplatku.

Takto vás rozmaznajú

Spa v rezorte Gili Lankanfushi pôvodne bolo Six Senses Spa (spa šiestich zmyslov) a neskôr sa reinkarnovalo ako Meera Spa (je prvým Meera Spa na svete). Nachádza sa v separátnej vile nad vodou, kde presklenné panely pod masážnymi lôžkami vám umožnia nechať sa zhypnotizovať čulým dianím pod morskou hladinou. Slovo Meera znamená v sanskrte „oceán”, čo znamená, že na Gili Lankanfushi máte oceán stále nablízku. Môžete si vybrať zo širokej ponuky holistických terapií. Vychýrená je bambusová masáž bambusom rôznych veľkostí a horúcimi aromatickými olejmi. Na lístku sú aj ajurvédske programy pod dohľadom špecialistu, jóga či špeciálna oceánová terapia organickými bylinami, kvetmi a zemským ílom. Ba dokonca si môžete dopriať i „hudobnú terapiu”, keď vám vibrácie tibetskej spievajúcej misky zaplavia dušu a očistia ju od mentálneho smogu. Je ideálnou masážou pre všetkých, ktorí hľadajú pokoj a rovnováhu. Súčasťou spa je aj sauna a kúpeľ.