Ostrovy Paklinski - deti tajnej lásky Poseidóna a nymfy

Ostrovy Paklinski - deti tajnej lásky Poseidóna a nymfy

Exotický kus Chorvátska!

Vraví sa, že tráviť dovolenku na chorvátskom ostrove Hvar a nenavštíviť ostrovy Paklinski, je ako byť vo Francúzsku a nenavštíviť Eiffelovku. Vy sa však už tohto prehrešku nedopustíte.

Myslíte si, že na Chorvátsko ste už azda tým najväčším expertom, poznáte ho ako vlastnú domovinu a nič vás na ňom neprekvapí? Vyvedieme vás z omylu! A stavíme sa, že pláže na ostrovoch Paklinski ste nielenže ešte nevideli, ba dokonca o nich ani nepočuli. Pritom ide o tie najkrajšie pláže tohto Jadranského skvostu, ktoré ukrývajú poriadny kus exotiky, pretavený do kryštáľovo čistej vody, a áno, aj do piesku na plážach.

Legenda vraví, že ostrovy Paklinski sú výsledkom tajnej lásky medzi gréckym bohom morí - Poseidónom a nymfy. Či už máte mytológiu radi a budete tejto legende veriť, je len na vás. Čo sa však vyvrátiť nedá je fakt, že tieto ostrovy sú naozajstným chorvátskym skvostom, ktorý počas dovolenky na ostrove Hvar nesmiete vynechať. Samozrejme, nie len kvôli neprekonateľným plážam celej tejto oblasti.

Vyberať budete môcť hneď z niekoľkých pláží. Sú nimi, napríklad, priam exotická piesočná pláž Palmižana, nemenej zvodná, avšak skalnatá pláž Jerolim a pre bujarejšie nátury majú ostrovy Paklinski skryté eso v rukáve. Je ním pláž Stipanska, na ktorej sa nespí, a vy už asi tušíte prečo. Nehovoriac o pláži Zrce na ostrove Pag, na pláži Stipanska zažijete azda tie najlepšie nočné letné párty vo svojom živote. Tak na čo ešte čakáte?