Mykonos - skrytý grécky romantik

Mykonos - skrytý grécky romantik

Podobá sa na Santorin

Romantickú dovolenku môžete zažiť kdekoľvek, ak si romantiku sami navodíte. Sú však destinácie, ktoré dokážu zážitky ešte väčšmi umocniť a medzi tie patrí aj ostrov Mykonos.

Ostrov Santorin je právom nazývný ostrovom romantiky. Architektúra, prostredie a scenérie, ktoré tu môžete vidieť umocňujú pocit najromantickejšieho zážitku vášho života. Reč je ale o ostrove Mykonos, no keď ho uvidíte sami pochopíte, prečo ho prirovnáme k Santorinu. Mykonos je však predsa len o niečo komplikovanejší, a tak odhalenie jeho romantickej tváre spočíva iba na vás.

Ako býva zvykom, počas romantickej dovolenky musíte doslovne vyhľadávať miesta, ktoré nepodliehajú návalú turistov, práve naopak. Obhliadať by ste sa mali po takých miestach, ktoré nie sú natoľko známe a svojou (ne)obyčajnosťou dokážu vyvolať tú pravú romantickú atmoséfru. Mykonos je jeden z mála gréckych ostrovov, kde takéto miesto nájdete takmer na každom kroku.

Mykonos - Ostrov veterných mlynov

Tipy, ktoré zákutia destinácie, v ktorej trávite dovolenku, navštíviť však nie sú na zahodenie a dvojnásobne to platí pri ostrove Mykonos. Aby sme vás zbytočne nenaťahovali, predstavíme vám hneď prvé romantické zákutie ostrova - pláž Lia. Na prvý pohľad možno nezaujme, a možno tým je taká výnimočná, ostatne - ako každá pláž na ostrove veterných mlynov.

Počas hlavnej sezóny si na pláži Lia budete môcť dopriať vysnívaný oddych vo dvojici pod slnečníkmi, vychutnať si drink a v malej reštaurácií natrafiť aj na vychválené grécke dobroty. Neskôr, po hlavnej sezóne sa pláž vyprázdni do posledného slnečníka a práve vtedy vynikne priezračne čisté, tyrkysovo-modré more a jeho zvuk narážajúcich vĺn o skaly z jednej i druhej strany.

Romantické miesto - pláž Lia

Spomenúť hneď treba aj ďalšie pláže ostrova Mykonos, ktoré vám dokážu navodiť pravú romantickú atmosféru. Tak napríklad pláž Agios Stefanos, o ktorej sa pravdepodobne nedozviete až do okamihu, kedy ju sami nenájdete. Pritom tu môžete zažiť ten najočarujúcejší západ slnka na celom ostrove, nehovoriac o lodiach na mori, v dialke, ktoré vytvoria neopísateľné scenérie.

Ak premýšľate nad tým, či sa vám vôbec oplatí chodiť na tieto skvostné pláže, hoci leto je už na konci a pomaly, ale iste sa začína jeseň, keď už máte takmer absolútnu istotu, že súkromia si tu užijete do sýtosti - odpoveď znie áno, oplatí. Teploty sa tu predsa pohybujú okolo príjemných 25 - 28 °C a čo je lepšie, more dosahuje takmer rovnakú teplotu. Teraz tu zažijete romantiku ako vyšitú.

Nádherné pláže ostrova Mykonos

Pamätáte, ako ste ešte pred chvíľou chceli silou-mocou navštvíiť Benátky, ale nakoniec ste sa rozhodli pre grécky ostrov Mykonos? Iste vás poteší, že tu budete môcť zažiť, takpovediac, dva v jednom. Ako je to možné? Benátky sa totiž nachádzajú aj tu, na ostrove veterných mlynov a dokonca sa tak ešte aj nazývajú. Najlepšie na tom celom je fakt, že nejde o žiadny výmysel.

Malé Benátky sú súčasťou mesta Mykonos ako jeho „mestská časť“. Červeno-bielou architektúrou sú však pravé grécke a na niektorých miestach bielo-modré sfarbenie dodáva pocit, ako by ste sa nachvíľu ocitli na ostrove Santorin. Áno, najmä kvôli tomu, sme tieto dva ostrovy toľko porovnávali. Prejdite sa pri mori, popri úzkych kanáloch pomedzi budovami a poseďte si v reštaurácií či bare na „brehu“. To je romantika!

Malé Benátky mesta Mykonos