ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Jamajka - Karibská oáza rumu, konope a nahoty

Jamajka - Karibská oáza rumu, konope a nahoty

Priučte sa flegmatizmu!

Typická alebo netypická exotická dovolenka? Tak či onak, Jamajka je jedným z pravých Karibských ostrovov a má aj vlastné špecifiká a zaujímavosti. Objavte ostrov Boba Marleyho!

Každý pozná Jamajku inak. Niekto ako ostrov presláveného reggae speváka Boba Marleyho, niekto ako ostrov presláveného tajného agenta 007, Jamesa Bonda, a iným je zasa Jamajka známa ako ostrov dreva a vody. Toho, čím sa táto Karibská oáza preslávila, je však ešte oveľa viac, napríklad šport.

Viete odkiaľ pochádza najrýchlejší muž planéty, Uisan Bolt? Je to iba rečníka otázka, každý predsa vie, že práve z Jamajky. No a kto už by nepoznal priam legendárny príbeh o štvorbobe z Jamajky, ktorý sa zúčastnil Zimných olympijských hier? A nehovorte, že ste aspoň nevideli film — Kokosy na snehu.

Montego Bay a jamajská príroda

Ak sa pýtate, ako by sa ešte dala Jamajka charakterizovať, je to jednoduché. Tak napríklad pravým Karibským rumom, nelegálnym pestovaním marihuany či flegmatizmom miestnych obyvateľov. Pokojne sa môže stať, že na pláži stretnete nahých ľudí, ktorým je to úplne jedno a hanbou sa nebudú zaoberať.

Keď už sme spomenuli ten rum, načrime aj do histórie. V čase, keď Jamajka bola ešte len kolóniou Veľkej Británie, jej guvernérom sa stal legendárny pirát Henry Morgan, ktorý vstúpil do služieb Veľkej Británie. Jeho úlohou bolo plienenie španielskych miest, a mimochodom, práve po ňom je pomenovaný rum.

Ale dosť už bolo rečí, na Jamajku treba prísť a spoznať jej krásy. Čo už by to bolo za exotickú dovolenku v Karibiku bez gýčových pláží, ktoré v skutočnosti vyzerajú azda ešte lepšie, než na fotkách? Najatraktívnejším a najnavštevovanejším miestom je Montego Bay, a vedzte, že tu nájdete presne to, čo hľadáte.

Ocho Rios

Výber je naozaj široký, Montego Bay ponúka množstvo luxusných hotelov, vďaka ktorým tu zažijete nezabudnuteľnú dovolenku. Rovnako je na tom aj Negril. Ak by ste však predsa len chceli navštíviť trošku menej rušný dovolenkový rezort Jamajky, odporučiť možno Runaway Bay, či Ocho Rios.

Legenda praví, že existujú dovolenkári, ktorí v Karibiku nevylihujú len na plážach a neoddávajú sa celé dni oddychu, práve naopak. A tým možno odporučiť len jedno — navštíviť hlavné mesto Jamajky, Kingston, a vydať sa do nespútanej, divokej prírody. A tou sa Jamajka teda môže pochváliť.