ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Hotel v Mexiku, kde si hollywoodske celebrity podávajú kľučky

Hotel v Mexiku, kde si hollywoodske celebrity podávajú kľučky

Čaká vás suši a tequila

Inšpirujte sa Arnoldom Schwarzeneggerom, Jessicou Albou či skupinou U2 a doprajte si dovolenku „raz za život” v slávnom mexickom rezorte, kde ochutnáte sto druhov tequíl, zahráte si golf a budete mať vlastného lokaja.

Tento mexický hotelový rezort celebrity milujú. Niet sa čo čudovať, Rosewood Mayakoba je dokonalou kombináciou nerušeného súkromia, špičkových služieb a luxusu na najvyššej úrovni. Je miestom kde sa snehobiela pláž stretáva s hustou džungľou. A k tomu pridajte tyrkysovú vodu a skutočnosť, že rezort sa nachádza neďaleko druhého najväčšieho koralového útesu na svete.

Rosewood Mayakoba sa rozkladá na Mayskej riviére, vyše 40 km od Cancúnu a asi 4 km od pôvabného mesta Playa del Carmen, ako súčasť letoviska Mayakoba, do ktorého patria ešte ďalšie dva rezorty - Fairmont a Banyan Tree. Hostia z jedného rezortu pritom môžu využívať služby a zariadenia ostatných.

Toto ste určite nevedeli

Všetkých 130 apartmánov má súkromný bazén, niektoré patio s vonkajšími sprchami z yucatánskeho vápenca a v záhrade zabudovanú vírivku. Hostia majú nonstop k dispozícii vlastného lokaja. Wellness a spa centrum sa rozkladá na vlastnom, súkromnom ostrove, a tak dopraje svojim hosťom nerušené súkromie. Súčasťou rezortu je aj suši reštaurácia a tequilový bar, kde vás špecialisti na tento zlatistý mok zasvätia počas degustácie do tajov vyše 100 rozličných značiek.

Ach, a hotelové golfové ihrisko! Áno, presne tak, súčasťou rezortu je aj golfové ihrisko. Má 18 jamiek a odohrávajú sa na ňom aj turnaje. Kto tento šport neovláda, môže sa ho tu naučiť. No môžu vari existovať dokonalejšie kulisy na zaslúženú dovolenku?

V Rosewood Mayakoba už dovolenkovala napríklad Jessica Alba s celou rodinou, herec Ashton Kutcher a Mila Kunis. V zime ho obľubuje Arnold Schwarzenegger či Paul McCartney. A skupina U2 sa tu svojho času údajne 4 dni zotavovala po náročnom celosvetovom turné.

Tento rezort oceňujú nielen celebrity ale aj prestížne cestovateľské magazíny a portály. V roku 2014 napríklad získal 1. miesto World’s Best Awards od Travel&Leisure.

Kde budete bývať

Môžete si vybrať spomedzi 8 rôznych typov ubytovania plus z troch prezidentských apartmánov. Každý apartmán má pritom vlastný bazén a lokaja pripraveného splniť vám každé želanie. Pri príchode vás privíta tequilový set ako „pozornosť podniku”, spolu s misou čerstvého ovocia, espressom a čajmi. Tie vám personál bude každý deň dopĺňať, spolu s obsahom minibaru a snackami (za poplatok). Väčšina apartmánov je situovaná pri lagúne, teda najďalej od pláže. Rezort však poskytuje 24 hodinovú prepravu golfovým vozíkom a každý hosť dostane bicykel, čo sa vám pri presunoch po rozľahlom areáli naozaj zíde. Pri pobyte v lagúne budete mať jedinečný a autentický pocit, že ste v džungli či v dažďovom pralese. Najzákladnejší typ ubytovania, Lagoon Studio Suite, má najmenšiu rozlohu spomedzi všetkých apartmánov. Beach Front Studio Suite je síce rovnaký, ale zaplatíte zaň dvojnásobok - kvôli jeho polohe. Čím bližšie k pláži sa ubytovanie nachádza, tým je drahšie. Neďaleko ostrovčeka, kde je spa centrum Sense Spa, sú roztrúsené apartmány Island Suites - ulahodia najmä milovníkom wellness a spa, ich súčasťou je totiž miestnosť s procedúrami. Sú len pre dospelých. Najobľúbenejším a najvychytenejším ubytovaním je paradoxne to najdrahšie. Je ním totiž legendárna Casa Laguna, rozľahlá prepychová rezidencia, ktorá sa nachádza izolovane od ostatných, aby svojim hosťom dopriala maximálne súkromie a intimitu. Práve do tejto rezidencie mieri väčšina celebrít a boháčov. Casa Laguna je situovaná vo vlastnej privátnej lagúne s výhľadom na tyrkysový Karibik. Je unikátnou kombináciou intimity súkromnej vily a všetkých služieb a výhod hotelového rezotu. Pôsobivá oáza s rozlohou takmer 3 000 metrov štvorcových je postavená z prírodného kameňa a miestneho dreva. Dá sa k nej dostať súkromnou loďou, golfovým vozíkom, chôdzou či na bicykli. Hostí sem zväčša priváža loď na súkromné mólo, kde ich privíta ich vlastný personál: lokaj, chyžné ba dokonca aj kuchári. Cena je však naozaj astronomická: 12 500 dolárov za noc.

Hotel Rosewood Mayakoba sa rozhodne nemôže sťažovať na nedostatok. Nielenže každý apartmám má svoj vlastný bazén menšej veľkosti, ale v areáli sú aj tri spoločné hotelové bazény. Krásny, dizajnový bazén pri Casa del Lago, potom nekonečný bazén s výhľadom na pláž, ktorý je medzi hosťami najobľúbenejší a môžu sa v ňom kúpať aj deti a tretí je bazén pre dospelých.

Takto vás rozmaznajú

Sense Spa sa rozkladá na vlastnom maličkom ostrove uprostred džungle so šťavnatou vegetáciou. Svoj názov dostalo toto spa centrum nie náhodou - tunajšie procedúry totižto skutočne pôsobia na všetky vaše zmysly. Všetci hoteloví hostia môžu zadarmo využívať hotelové fitness centrum, ktoré sa tu tiež nachádza. V rámci spa môžete relaxovať vo vnútornom terapeutickom bazéne či v aromatickom parnom kúpeli a potom si dopriať niektorú zo širokej ponuky procedúr. Zatiaľ, čo budete čakať na svoju dávku zdravia a krásy, naservírujú vám aloe vera nápoj a ušné bubienky pohladia podmaňujúcou hudbou. Práve v Sense Spa sa nachádza jediný bazén pre dospelých, takže si tu môžete nerušene zaplávať.

Tu si pochutíte

Rezort poskytuje niekoľko rôznych stravovacích možností s tématickými večerami, ktoré sú každú noc iné. Rozpis nájdete na apartmáne. Reštaurácia Casa del Lago vaše chuťové poháriky prekvapí zaujímavou kombináciou talianskej a mexickej kuchyne. Vznáša sa nad tyrkysovými vodami hlavného bazéna a nad smaragdovou lagúnou. Druhá reštaurácia je Punta Bonita - večerať v nej je skutočný zážitok. Nevieme sa rozhodnúť, či je zaujímavejší výhľad na Karibské more alebo to, čo vám pristane na tanieri. Môžete si tu pochutiť na ľahkom obede či na regionálnych špecialitách Mayskej riviéry servírovaných v štýle tapas. Sedieť môžete dnu alebo na vonkajšej terase. Podnik Agave Azul sa môže popýšiť naozaj netradičnou kombináciou menu - vyše 100 značkami prémiovej tequily a suši. Považuje sa za jeden z najlepších svojho druhu na celej Mayskej riviére. Každý týždeň sa tu organizujú degustácie „nápoja bohov”, o umenie jeho výroby a ochutnávania sa s vami podelí miestny Maestro Tequilero. Agave Azul je skvelá voľba na koktail pred večerou či ľahkú večeru.

Čo tu zažijete

Okrem plážového relaxu môžete v rezorte potápať, šnorchlovať, kajakovať, veslovať či jazdiť na katamaráne, tieto aktivity sú pre hostí zadarmo. Každý deň sa môžete vybrať na eco tour - okružnú jazdu loďou po rozľahlom hotelovom areáli. Rosewood Mayakoba je skvelou dovolenkovou voľbou pre rodiny s deťmi, pretože detský klub ponúka úžasné aktivity na zabavenie najmenších ako je jóga, keramické maľovanie, hodiny varenia a podobne.

Aj za hranicami rezortu budete mať čo objavovať. Autentické mestečko Playa del Carmen vzdialené len pár minút jazdy taxíkom je rajom pre všetkých nákupných maniakov. 30 blokov exkluzívnych butikov, miestnych obchodíkov a množstva reštaurácií vás rozhodne zabaví na nejedno popoludnie. Predkolumbusovský Tulum, približne hodinu jazdy z Mayakoba, sa nachádza pri kryštáľovo modrých vodách Karibiku a spolu s ďalšou podobnou lokalitou - Coba rozhodne stoja za výlet. Chichen Itza je pravdepodobne jedna z najslávnejších mexických pamiatok a nachádza sa asi 2 až 2 a pol hodiny od rezortu. Toto predkolumbovské nálezisko je zapísané na zoznam pamiatok UNESCO a patrí medzi 7 nových divov svetaCozumel je ostrov rovno oproti Playa del Carmen a dá sa naň poľahky dostať trajektom. Je to populárna zastávka výletných lodí a známa lokalita na potápanie.