Havajský ostrov Kauai je ako stvorený na prechádzky

Havajský ostrov Kauai je ako stvorený na prechádzky

Romantika a surfovanie

Desiatky rozmanitých pláží, rozprávková príroda,vodopády, nevšedná gastronómia a parádne treky? Pre toto sa oplatí letieť cez celú zemeguľu.

Nečudo, že Havajské ostrovy sú pre americké páriky top destináciou na medové týždne. Toto súostrovie 19 koralových a sopečných ostrovov a 118 skál alebo útesov je vzrušujúcim tropickým koktailom, delikátne namiešaným z rozmanitých ingrediencií. Spája v sebe šintoistické chrámy a surferské kluby, fastfood a japonský čajový obrad, hula tanec a hiphop, skvelé pivko a rybie špeciality. Najznámejšie ostrovy tohto najmladšieho amerického štátu sú Hawai (Big Island), Maui a Oahu. Svojim šarmom si vás získa aj Kauai, ktorý je z geologického hľadiska najstarším spomedzi hlavných ostrovov.

Pobrežie Na Pali na havajskom ostrove Kauai

Táto „ostrovná záhrada” je najmenej poznačená chápadlami komercie a turizmu spomedzi všetkých Havajských ostrovov, preto tu zaľúbenci nájdu romantický kľud a autentickú čistotu. Očakávajte vodopády, fantastické scenérie a vyše 60 pláží. Niektoré pláže sú dokonalé pre šnorchlovanie, iné sú vyslovene pre rodiny s deťmi, nakoľko majú prílivové bazéniky, v ktorých sa drobci bezpečne dosýtosti vyšantia. Ďalšie pláže sú zasa skvelé pre všetky možné druhy vodných športov. Skrátka, pláže na Kauai môžete každý deň vyberať podľa chuti, a ak sa chcete zoznámiť so všetkými, potrebujete minimálne dva mesiace. Kauai vás uchváti aj na súši. Južné pobrežie je slnečné a suchšie, severné zasa šťavnaté a vlhké. Ostrov je skvelou destináciou na turistiku - známy a obľúbený je turistický chodník Kalau Trail na pobreží Na Pali alebo kaňon Waimea Canyon. Ak chcete spoznať život na cukrovej plantáži, radi vám ho predstavia v múzeu/farme Grove Farm Homestead.

Požičovňa a škola surfovania na pláži

Havaj nie je len lahodnou kombináciou nevšedných prísad, ale aj gastronomickým rajom. Predovšetkým, ak sa nebránite novým chutiam a vôňam. Prudko návykové sú špeciality z ryby mahi-mahi (delfínovitá ryba podobná tuniakovi) či saimin, havajský variant japonských polievok ramen. Pri špeciálnych príležitostiach vám naservírujú malasadu, pečený chlieb zabalený v cukre. A zaujímavou chuťovkou je manapua, korenené sladké bravčové balené v mäkkom bielom chlebe. A keď už sme pri tej gastronómii, na Havaji sa varí niekoľko druhov piva. Napríklad pivovar Kona Brewing vyhral niekoľko národných cien. Čo môže byť lepšie, než po celom dni nabitom zážitkov, surfovania, trekovania a opaľovania s pivkom na pláži relaxovať a pozorovať západ slnka? Na zdravie!

Relaxovanie pod palmami s výchádzkou na lodi na oceán