ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Algarve - horúci hit konca leta a jesene

Algarve - horúci hit konca leta a jesene

Na Portugalsko sa dá spoľahnúť!

Nestihli ste letnú dovolenku? Máme pre vás dobrú správu - ešte nič nie je stratené! Existujú stredomorské destinácie, ktoré vás o tom presvedčia. Hitom je portugalské Algarve.

Že ste nestihli letnú dovolenku, z toho si nič nerobte. Hlavná sezóna pomaly, ale isto končí a existuje množstvo dovolenkárov, ktorí čakajú práve na to. Niet sa ani čo čudovať - ceny sú priaznivejšie, tie najlepšie a najkrajšie pláže nezažívajú nápor turistov a hlavne, Stredomorie má ešte vždy veľmi príjemné počasie. Príkladom je portugalské Algarve, ktoré je priam stvorené na neskorú letnú, skorú jesennú dovolenku.

Praia do Rocha - ikona Algarve

Obrovskou škodou je, že portugalské dovolenkové destinácie sú tak trocha, minimálne pre našincov, v tieni Španielska. Kto by pritom nechcel zažiť kúsok exotiky a necestovať cez pol zemegule? Nuž, Algarve vám to umožní. Je predsa známe svojimi čistými plážami so zlatistým jemným pieskom a ešte čistejšou modro-zelenou vodou. Stačí sa len pozrieť na ikonu tohto regiónu, Praia da Rocha pri meste Lagos, a sami pochopíte.

To, čo matka príroda vymyslela s týmto kusom zeme je priam svetovým unikátom. Algarve sa často nazýva aj „Región červených skál“, a keď ho navštívite, najmä jeho pobrežia, bude vám ihneď jasné prečo. Nuž, nie je žiadnym tajomstvom, že Algarve oplýva očarujúcou prírodou, ktorá sa oplatí vidieť na vlastné oči a zažiť na vlastnej koži. Nakoniec, niekedy sa nemusíte ani pohnúť z pláže, aby ste to všetko videli.

Červené skaly v Parque Natural da Ria Formosa

Rozhodnutie, ktoré letovisko navštívite, je už len a len na vás. Nezabúdajte však, že „západné pobrežie“ ocenia viac milovníci prírody. Každopádne, návalu turistrov sa nemusíte báť, a keby ste predsa len chceli zažiť trocha ruchu, hľadať by ste ho mali v meste Albufeira - najväčšom dovolenkovom stredisku na Algarve. Fascinujúce je mesto Tavira, ale aj Faro. Ich staré centrá s úzkymi uličkami vám doslova vyrazia dych.

Nechajte sa zviesť loďou aj k zátoke Ponta da Piedade s neopísateľne krásnou scenériou. Vyskočte  z lode a zaplávajte si tu - bolo by predsa hriechom prísť až sem a neurobiť to. Je to však toho ešte oveľa viac, čo možno obdivovať. Tak napríklad morské jaskyne, nazývané benagil, ktoré iste ocenia všetky zamilované páry, ktoré si na Algarve prišli vychutnať neskorú letnú romantickú dovolenku bez množstva turistov.

Očarujúca zátoka Ponta da Piedade

Algarve je najjužnejším regiónom Portugalska, a to je jeho najväčšou výhodou. Práve preto tam zažijete pravé letné počasie aj v septembri a nič nepokazíte ani vtedy, keď sa sem vyberiete v októbri. Koniec-koncov, na Algarve končí sezóna až v novembri. V našich končinách sa bude pomaly ochladzovať, a o to príjemnejšia pre vás bude neskorá letná dovolenka. Na Portugalsko sa môžete vždy spoľahnúť!

Algarve ponúka na výber množstvo pláží, a azda ani nemá zmysel vyberať z nich tie najkrajšie. A že ich začiatkom jesene nevyužijete? Práve naopak - vychutnáte si príjemných, takmer 30 °C s teplotou vody do 25 °C. Ak toto nie je pravé letné počasie, potom už nič. Spomenúť možno Praia do Bordeira, na ktorej si budete môcť dosýta užiť aj vodné športy či romantickú pláž Marinha so skalami v tvare srdca.

Praia do Bordeira