ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Prečo sa zamilovať do Dominikánskej republiky?

Prečo sa zamilovať do Dominikánskej republiky?

Karibská perla bude jednoznačným hitom tejto zimy.

Ak chcete do konca roka zažiť poriadnu exotiku, na ktorú budete spomínať pekne dlho, vaša voľba je jasná.

Áno, už teraz vás nahovárame riešiť zimnú dovolenku v exotike, hoci leto sa ešte ani náhodou nechystá opustiť našu zemepisnú šírku. Vieme, o čom hovoríme. Perla Karibiku, Dominikánska republika, bude totiž túto jeseň a zimu jednou z top destinácií a zájazdy idú už teraz na dračku. Tretia najvyspelejšia krajina Latinskej Ameriky leží spomedzi obľúbených exotických krajín na západnej pologuli, prakticky, najbližšie k európskemu kontinentu, takže let sa dá prežiť. Patrí medzi cenovo prijateľnejšie exotické destinácie, kde dostanete presne to, za čo si zaplatíte. A to - kvalitné služby, špičkové hotely a nezabudnuteľný dovolenkový zážitok na ostrove bieloskvúcich pláži, karibského temperamentu obklopenom gýčovo tyrkysovou vodou. Majitelia španielskych reťazcov sa pri stavbe moderných hotelových rezortov poučili z negatívnych skúseností v Španielsku a ich hotely nie sú ohyzdné vysoké opachy, ale sú príjemne včlenené do miestneho koloritu a prírody. Rezorty pozostávajú z menších dvoj - troj poschodových budov roztrúsených po rozľahlom lesíku spolu s desiatkami reštaurácií a bazénmi. 

Okrem toho, že si môžete vychutnávať zaslúžený pokoj na panenských plážach s jemným pieskom a usrkávať šťavu z kokosových orechov, v Dominikánskej republike je aj čo vidieť a zažiť. Toto vám odporúčame:

Podvodný svet pri tajuplnom ostrove Cayo Paradiso

Šnorchlovanie v panenskej lagúne

Nie nadarmo neobývaný ostrov Cayo Paradiso v preklade znamená Rajský ostrov alebo Ostrovný raj. Kúsok pevniny obklopený panenským koralovým útesom patrí medzi najlepšie miesta na šnorchlovanie v Dominikánskej republike. Dostanete sa naň na motorovom člne v rámci fakultatívneho výletu z Puerto Plata a 2 a pol hodinové skúmanie magického koralového útesu a jeho obyvateľov je skutočne nezabudnuteľné. A možno zbadáte aj morské hviezdice, korytnačky či raje.

Prírodné scenérie a turistika na vodopád Jarabacoa

Výlet za históriou a vodopádmi 

Chcete preniknúť do minulosti tropického raja, v ktorom ste sa ocitli? Vyberte sa na jednodňový výlet do Santiaga, prvého hlavného mesta Dominikánskej republiky. Navštívte aj cigarovú továreň, kde sa dozviete všetko o ich výrobe a môžete si zopár ako suvenír kúpiť za výrobné ceny. Po prehliadke mesta sa vydajte k malebným dominikánskym alpám za vodopádmi Jarabacoa. Cestou vás uchváti scenéria zelených údolí a krištáľovo čistých riečok. Výlet k vodopádom môžete absolvovať nielen pešky ale i na koňoch.

Tradičný tanec merengue sa tancuje všade naokolo

Nočný život v rytmoch merengue 

Čo by to bolo za dovolenku v Dominikánskej republike, keby ste na vlastnej koži neokúsili nefalšovaný karibský temperament? Jedným z najvychytenejších miest na zábavu je exkluzívny nočný klub Jubilee v hoteli Jaragua v Santo Domingo. Každú noc sem prúdia húfy elegantne oblečených, dobre vyzerajúcich a solventných ľudí, aby si vychutnali živú hudbu a rozvlnili boky v horúcich rytmoch merengue. Pozor, príchod si naplánujte až po polnoci, práve vtedy to tu totiž začne ožívať.