Prečo sa už neoplatí čakať na last minute ponuky?

Prečo sa už neoplatí čakať na last minute ponuky?

Vieme, kedy sú zájazdy najvýhodnejšie.

Áno, zimnú dovolenku v teple plánujte už teraz, koncom leta. Inak sa vám pokojne môže stať, že ostanete trčať doma.

Možno vám pripadá poriadne odveci, že v takýchto horúčavách by ste mali čo i len uvažovať o zimnej dovolenke niekde v teple. Dobre vám však radíme. Pri vianočných a silvestrovských termínoch dovoleniek do exotiky sa už rozhodne neoplatí čakať na last minute ponuky. Tie totiž výhodnejšie nebudú, práve naopak. Tour operátori od 1. augusta spustili predaj zimných zájazdov a tie sú teraz najvýhodnejšie. Ich cena sa postupne bude iba zvyšovať. Hoci kedysi boli dovolenky last minute vhodnou voľbou pre tých, ktorí chceli ušetriť, dnes to už neplatí.

Vaše last minute letenky pre tohtoročný Silvester

Dobrý last minute už prakticky neexistuje. Dôvod je ten, že tour operátori znížili počet svojich rezervovaných miest v lietadlách na všetkých letoch. Kedysi si fixne kúpili všetky miesta v lietadle. Neraz sa im však nevypredali všetky miesta a museli siahnuť po last minute akciách, letenky poskytovali za smiešne nízke sumy alebo, prakticky, zadarmo k zájazdu. A preto svoje miesta v lietadlách zredukovali. Okrem toho, do najobľúbenejších destinácií pre zimnú dovolenku v exotike ako je Thajsko, Vietnam, Srí Lanka či Maldivy, alebo Seychelly prestali lietať chartrové lety a býva tu problém s letenkami. O tie majú totiž záujem aj cestovatelia, ktorí nechcú celý pobytový balík ale iba letenku. Cena letenky dva mesiace pred odchodom sa niekedy vyšplhá do takej výšky ako je cena celého zájazdu, ktorý si kúpite v auguste!

Prijateľnejšie ceny zájazdov sú momentálne vo first minute ponukách, keď si dovolenku zabookujete v dostatočnom časovom predstihu. Pri dovolenkách v zimnej exotike je to 3 - 4 mesačný časový predstih. Tento rok sú v kurze klasické karibské destinácie ako Kuba a Dominikánska republika, potom Thajsko a Zanzibar. Práve tieto destinácie však bývajú problematické i z hľadiska cien a voľných miest, preto ak túžite práve v nich osláviť Silvestra, rozhodne neotáľajte.