Eurovíkendy sú hitom!

Eurovíkendy sú hitom!

Chceme oddychovať častejšie než raz do roka.

Paríž? Rím? Londýn? Vieme, ktoré európske mestá máte najradšej.

Podľa nášho prieskumu si my, Slováci, radšej doprajeme tri kratšie dovolenky za rok než jednu dlhú. A na jeseň, a jar radi chodíme čoraz radšej na predĺžené víkendy do cudziny, konkrétne do európskych metropol.

Takzvané eurovíkendy sa tešia čoraz väčšej popularite, pretože ceny leteniek v rámci Európy dlhodobo klesajú. Pred desiatimi rokmi sa cena letenky do niektorej európskej destinácie vyšplhala aj do výšky 400 - 500 eur. Za predĺžený víkend na starom kontinente ste tak pomaly zaplatili toľko, ako za týždňovu letnú dovolenku v Turecku. Dnes však zoženiete letenku do Paríža, Londýna či Ríma do 200 eur, a ak si k tomu prirátate ubytovanie v lacnom hoteli, je to už celkom iná šálka kávy. Za 350 eur môžete zažiť nezabudnuteľný predĺžený víkend a dopriať si aj tretiu dovolenku.

Londýnsky Big Ben dokáže vždy očariť každého turistu

V Nemecku a nemecky hovoriacich krajinách sú ľudia vďaka nízkym cenám leteniek ochotní zaplatiť viac za ubytovanie a dopriať si vyšší štandard. Peniaze, ktoré ušetrili na letenke investujú do lepšieho hotela. A tento trend sa začína presadzovať aj u nás.

Podľa nášho prieskumu sa ľudia najčastejšie ubytujú na tri noci, od piatku rána do nedele večera. Drvivá väčšina ľudí nechce v rámci presunov po Európe prestupovať, preto si hľadajú priame lety. Obľúbené sú priame lety so spoločnosťami Austrian Airlines a Air Berlin z Viedne. O dve hodiny ste, prakticky, kdekoľvek v Európe a už môžete objavovať novú destináciu.

Ľudia sa už nezaujímajú iba o letenky, ale rovno o letenky spojené aj s ubytovaním. Prípadne aj s odvozom z letiska. O tieto balíky zájazd + letenka majú záujem primárne zákazníci, ktorí sú buď priveľmi pohodlní alebo sú časovo nesmierne vyťažení a ocenia, keď cestovná kancelária zabezpečí letenku aj ubytovanie za nich. Navyše, nemusia hľadať najprv letenku, potom vhodné ubytovanie a prebookovať letenku, ak zistia, že hotel, ktorý sa im páči je v danom termíne už obsadený.

Majestátne koloseum si nesmiete nechať újsť

Najvychytenejšou európskou metropolou Slovákov je podľa nášho prieskumu dlhodobo a neotrasiteľne Paríž. Na päty mu šliape Londýn a Rím. Po nich prichádzajú škandinávske a pobaltské mestá. Čoraz viac Slovákov totiž mieri na svojich výletoch po Európe na sever, predovšetkým do Nórska a Švédska. Obľúbený je Štokholm, ale aj Amsterdam. Tie však skôr na jar. Na jeseň sú naopak obľúbené aj portugalské a španielske mestá ako Sevilla, Madrid, Barcelona či Cordóba, kde už nie je až tak teplo.