ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

5 najnezabudnuteľnejších destinácii pre zásnuby

5 najnezabudnuteľnejších destinácii pre zásnuby

Na týchto neobyčajných miestach vám určite povie Áno.

Chystáte sa ju požiadať o ruku? Premeňte zásnuby na jedinečný cestovateľský zážitok.

V ruine gotickej katedrály San Galgano, Toskánsko

Na gotickú katedrálu z 12. storočia neďaleko Sieny sa pri potulkách romantickým Toskánskom neprávom zabúda. A pritom svojim charakterom a unikátnou atmosférou predbehne aj turisticky „prefláknuté” florentské Duomo. Môže vari existovať mystickejší okamih, než keď pred svojou láskou pokľaknete uprostred ohromného priestoru lemovaného gotickými stĺpmi a namiesto klenby sa dívate rovno na nebo? Mohutná ruina totiž nemá strechu a obklopujú ju tajomné legendy. Na neďalekom zarastenom kopci stojí kaplnka s nevšednou kupolou, v ktorej útrobách nájdete ešte aj dnes meč zarazený do skaly. Patrí vraj stredovekému rytierovi, ktorý sa zriekol svojho svetského života a žil ako pustovník.

Gotická katedrála San Galgano

Pri východe slnka na Adamovej hore, Srí Lanka

Hovorí sa, že vrchol tejto hory na Srí Lanke bol prvým miestom, kde sa Adamova noha dotkla zeme po tom, čo ho Boh vyhnal z raja. Budhisti veria, že odtlačok veľkého chodidla v skale patrí Budhovi, hinduisti ho pripisujú Šivovi a moslimovia Alahovi. Je vyhľadávaným pútnickým miestom pre domácich aj cudzincov. Turisti však zdolávajú náročný výstup na horu, v podobe asi 5200 schodov, najmä kvôli neopakovateľnému východu slnka. Sú totiž svedkami fascinujúceho boja prvých ranných lúčov so zvyškami nočnej tmy, aký nezažijete nikde inde na svete. A prečo ho nespojiť so zásnubami? Okrem toho, už samotný výstup je veľké dobrodružstvo - aby ste stihli východ slnka, musíte zo základného tábora v Dalhousie vyraziť už okolo druhej ráno.

Adamova hora

Na vrchole Cukrovej homoly, Rio De Janeiro

Pri pohľade z vrcholu Cukrovej homoly vám bude temperamentné brazílske Rio De Janeiro pripadať ako to najočarujúcejšie mesto na svete. Mesto karnevalu, futbalu a samby vyrástlo uprostred divokej smaragdovozelenej džungle a má desiatky rôznych tvárí. Oslávte zásnuby tradičným brazílskym coctailom - caipirinha - v podniku Garota de Ipanema, kde sa zrodila legendárna pieseň Girl from Ipanema. A v noci sa nechajte strhnúť vírom vášnivého tanca v Rio Scenarium na ulici Lavradio v historickom centre starého Ria. Živá hudba a nálepka jedného z 10 najlepších barov na svete podľa britského magazínu The Guardian sú zárukou, že svoje zásnuby oslávite tak, ako sa patrí.

Cukrová homola

Počas plavby po rieke v Bruggy, Belgicko

Za tou správnou porciou romantiky zamierte do pôvabného stredovekého belgického mesta Bruggy, vzdialeného 90 kilometrov od Bruselu. Kvôli množstvu kanálov sa mu hovorí aj Benátky severu. Bruggy na rozdiel od Benátok nie sú také prepchaté turistami, no sú rovnako očarujúce, ba dokonca sú zapísané na zozname UNESCO. Zoberte svoju nastávajúcu na romantickú plavbu po rieke Reine a pokľaknite pred ňou v lodičke v niektorej z uličiek lemovaných rozprávkovými domčekmi.

Bruggy

Na pláži na Zanzibare, Tanzánia

Zásnuby v raji - presne to vám napadne pri slove Zanzibar. Ostrov korenín a rodisko legendárneho Fredyho Mercuryho si vás okamžite podmaní bieloskvúcimi plážami, ktoré lemujú kokosové palmy, koralovými útesmi, bohatou históriou tamojších miest a najmä neskutočným pokojom, ktorý prerušuje len príjemné šumenie vĺn oceánu. Do nosa vám bude na každom kroku udierať vôňa vanilky, muškátu či klinčeka a zmocní sa vás pocit, že zastal čas.

Pláž na Zanzibare